Vegetarian Food vs. niet-vegetarisch voedsel

Vegetarian Food vs. niet-vegetarisch voedsel

Het eten van een vegetarisch dieet heeft een aantal voordelen ten opzichte van het eten van een op basis van vlees dieet. Vegetariërs algemeen verbruiken minder verzadigd vet en cholesterol dan vleeseters doen, maar ze moeite met het bereiken van bepaalde voedingsstoffen via hun voeding hebben.

Voordelen

Mensen die een vegetarisch dieet te eten de neiging om lager cholesterolgehalte dan mensen die vlees eten. Vegetarische diëten ook typisch bevatten meer vezels dan niet-vegetarische diëten.

Overwegingen

Het menselijk lichaam heeft omega-3 vetzuren en vitamine B12, stoffen die alleen in dierlijke producten. Vegetariërs moeten kijken naar voedsel verrijkt met B12 en omega-3 om ervoor te zorgen dat ze genoeg te krijgen in hun dieet.

Misvattingen

Mensen uiten zich vaak zorgen dat vegetariërs voldoende eiwitten niet kan krijgen. Vegetarisch voedsel kan net zoveel eiwit als niet-vegetarisch voedsel bevatten, dat wel. Bronnen zijn onder andere noten, bonen en sommige granen.

Beschikbaarheid

U hoeft niet langer naar een speciale markt voor vegetarisch voedsel te vinden. Fruit, groenten en zuivelproducten zijn meestal gemakkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt, net als vleesvervangers, tofu en tempeh.

Voordeel

Vegetarisch eten kan milieuvriendelijker dan niet-vegetarisch voedsel. Het kweken van groenten en fruit gebruikt minder energie dan het aantrekken van een dier voor vlees.