Vegan Vs. Vegetarisch Dieet

Vegan Vs.  Vegetarisch Dieet

Een veganistisch is een vegetariër die zich aan een strenge filosofie van het niet nuttigen van of het gebruik van dierlijke producten zoals leer, wol, zijde en honing. Vegetariërs eten een grotendeels plantaardig dieet, maar veel ook af en toe eet eieren en zuivel.

Geschiedenis

De veganistische beweging begon in Engeland in 1944 door Donald Watson en Elsie Shrigley met de oprichting van de Vegan Society. Zij benadrukten het niet nuttigen van zuivel of andere dierlijke producten, omdat ze beschouwd als het gebruik van dieren voor voedsel onmenselijk te zijn.

De oorsprong van de vegetarische filosofie kan worden teruggevoerd naar de oosterse religieuze tradities van het jainisme, het hindoeïsme en het boeddhisme.

Betekenis

Zowel veganisten en vegetariërs het erover eens dat het doden van dieren voor voedsel is onmenselijk. Zijn het erover eens dat het vegetarisch dieet is gezond en duurzaam voor mens, dier en de aarde.

Functie

Een persoon kan alle van de voeding die ze nodig hebben van een naar behoren gepland veganistisch of vegetarisch dieet ontlenen. Er zijn veel middelen, waaronder boeken, video's en artikelen ter beschikking om u te begeleiden in het verbeteren van je gezondheid, vitaliteit, levenskwaliteit, en het voorkomen van ziekte door te proberen een vegetarisch of veganistisch dieet.

Overwegingen

Een persoon overweegt een plantaardig dieet zou beslissen hoe belangrijk het is voor hen dat ze niet te consumeren en gebruik geen dierlijke producten dan ook, en uitgegroeid tot een veganistisch; of als ze gewoon op zoek zijn naar een meer gezonde manier van eten, en word een vegetariër.

Potentieel

De veganistische en vegetarische levensstijl zijn de meest duurzame aanpak voor de menselijke voeding. Het duurt minder middelen om voedsel te produceren voor de mens dan aan graan voor dieren, die vervolgens worden geslacht, zodat mensen vlees kunnen consumeren om de voedingsstoffen die gemakkelijk beschikbaar zijn in het graan at het dier zijn te verkrijgen produceren.