Vegan voedingsmiddelen die rijk aan vitamine B12

Vegan voedingsmiddelen die rijk aan vitamine B12

Terwijl vereist extreem kleine hoeveelheden B12 is essentieel voor fundamentele, vitale processen in het lichaam, zoals celdeling en productie bloed. Er zijn geen voedingsmiddelen in staat om B12 naar een veganistisch, tenzij het voedsel is verrijkt met vitamine; veganisten kan ook kiezen voor een supplement met vitamine om hun dagelijkse behoefte te voldoen.

Nutritional Yeast

Twee theelepels. van Red Star Gist, vegetarisch Support Formula (al dan niet additioneel label T-6635 +) bevat de 2,4 microgram aanbevolen dagelijkse inname. Lanes Vecon Groente Stock biedt ook B12 via een toegevoegde cyanocobalamine voorbereiding.

Sojamelk

Drink vitamine B12 verrijkte sojamelk; .a één kopje portie Edensoy Extra sojamelk heeft drie microgram. Wees voorzichtig met elke bron om te controleren op de actieve vorm van B12, genaamd cobalamine of cyanocobalamine.

Vleesvervangers

Vleesvervangers (levensmiddelen gemaakt met de smaak, de textuur of het uiterlijk van vlees) bevatten vaak toegevoegde B12; zoeken veggieburger mixen, getextureerde plantaardige eiwitten of merken zoals Midland Harvest, maar zorg ervoor dat de ingrediënten te controleren als de fabrikanten de samenstelling van hun producten kunnen veranderen zonder waarschuwing aan de consument.

Verrijkte granen

Een half kopje Grape-Nuts granen levert 1,5 microgram B12, terwijl drie kwart van een kopje Kellogg's Corn Flakes heeft 1,5 microgram. Eet een verrijkte ontbijtgranen samen met een verrijkte sojamelk en het is mogelijk om uw dagelijkse behoefte te voorzien in een maaltijd.

Supplementen

Neem een ​​multivitamine met vitamine B12 om uw voeding aan te vullen en te zorgen voor voldoende dagelijkse niveaus worden bereikt. Ernstige neurologische schade kan optreden zonder regelmatige inname.