Veelvoorkomende symptomen van reumatoïde artritis

Veelvoorkomende symptomen van reumatoïde artritis

Iedereen die heeft reumatoïde artritis ervaart het anders. Er zijn vele symptomen van de ziekte en niet alle symptomen optreedt op hetzelfde moment. Er zijn echter veel voorkomende symptomen van de ziekte die optreedt bij alle patiënten de ziekte vordert. Personen met de ziekte gewoonlijk ervaren twee of drie van de volgende symptomen tegelijk.

Gewrichten

Een van de meest duidelijke tekenen van reumatoïde artritis is de zwelling van de gewrichten. De gewrichten kunnen warm aanvoelen en er kunnen kleine knobbeltjes op de aangetaste gewrichten.

Vermoeidheid

De vermoeidheid ervaren door mensen met reumatoïde artritis is anders dan gewone vermoeidheid. Het is een chronische en interfereert met de kwaliteit van het dagelijks leven.

Stijfheid

Gewrichtsstijfheid voor reumatoïde artritis patiënten is een chronische aandoening. Het is bijzonder uitgesproken in de ochtend en na langdurig zitten tijd.

Eetlust

Die gediagnosticeerd met reumatoïde artritis kan de eetlust te verliezen te ervaren, vooral wanneer de ziekte actief is tijdens de flare-ups.

Gewicht

Veel mensen met reumatoïde artritis ervaren significant gewichtsverlies van de 10 kilo of meer. Dit kan fluctueren tijdens periodes van flare-ups en bij het nemen van bepaalde medicijnen voor de ziekte.

Pijn

Naast gezwollen gewrichten, veel mensen ervaren gewrichtspijn. In de vroege stadia van reumatoïde artritis, met de handen en voeten kan vooral pijnlijk. Naarmate de ziekte voortschrijdt, zal de pijn door naar andere gewrichten in het lichaam.

Ziekte

Het is niet ongebruikelijk om griepachtige symptomen ervaren wanneer die lijden aan reumatoïde artritis. Symptomen kunnen zijn: diarree, braken en lusteloosheid.