Veel voorkomende symptomen van de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een bacteriële ziekte overgebracht door bepaalde teek soorten die de gewraakte bacteriën herbergen in hun maag. De ziekte verspreidt zich als teken bijten de huid van hun gastheer waardoor de bacteriën direct in het lichaam. De meeste gevallen verbeteren door antibiotica, vooral indien behandeld vroeg.

Geschiedenis

Een groep ouders in Lyme, Connecticut, maakte het bekend dat veel van hun kinderen reumatoïde artritis diagnoses die onderzoekers onder leiding te ontdekken de door teken overgedragen ziekte nu aangeduid als de ziekte van Lyme had ontvangen.

Geografie

De ziekte van Lyme, en het teken dat het een bron van bacteriën, komen het meest voor in het noordoosten tot medio Atlantische VS, Noord-centrale VS, en in het noordwesten.

Preventie / Solution

Vermijd gebieden met hoog gras of die bekend is om zijn teken voorkomen locaties. Draag een lange broek en mouwen in besmette gebieden met passende insectenwerend middel. Controleer kleding, haar en huid na blootstelling buitenshuis.

Vroege symptomen

Vroege symptomen omvatten een rode ring rond de beet locatie, opgezwollen klieren, vermoeidheid, stijfheid en mogelijk andere symptomen van virale infectie. Vaak wordt een slachtoffer niet beseffen dat ze een hapje ontvangen of dat ze de karakteristieke huiduitslag.

Intermediate Symptomen

Bell's palsy, hartkloppingen, migreren gewrichtspijn en meningitis zijn enkele van de mogelijke complicaties van onbehandelde ziekte van Lyme.

Late Stage Symptomen

Neurologische problemen en ernstige zwelling van de gewrichten en pijn kan laat stadium onbehandelde ziekte van Lyme te begeleiden.