Veel voorkomende oorzaken van knieklachten

Veel voorkomende oorzaken van knieklachten

De knie is een gewricht dat het scheenbeen (tibia) en het dijbeen (femur) bestaat. Deze twee botten bevatten kraakbeen op hun oppervlak, waardoor het gewricht soepel kan bewegen. Knie pijn kan worden veroorzaakt door letsel, osteoartritis en van overmatig gebruik. Stijfheid en pijn symptomen zijn net zo gevarieerd als de oorzaken van de knie probleem. De behandeling zal afhangen van de oorzaak.

Baker's Cyste

Een Baker cyste of knieholte cyste vormen wanneer een zak vloeistof bekleed met membranen vormen achter de knie. Deze zak kan gemakkelijk worden waargenomen als een uitstulping bij de persoon met Baker's cyste staat. Veruit de meest voorkomende oorzaak van een Baker's cyste is geavanceerde artrose. Symptomen van Baker's cyste onder meer pijn of ongemak achter de knie. Er kunnen ook enkele zwelling of roodheid en moeilijkheden bij het buigen van de knie. In sommige zeldzame gevallen kan een Baker's cyste scheuren, wat leidt tot acute pijn achter de knie. Behandeling van Baker's cyste omvat het identificeren van de onderliggende oorzaak, zoals artrose en chirurgie om gescheurde kraakbeen te herstellen.

Runner's Knee

Runner's knie is ook bekend als anterieure kniepijn syndroom of patellofemorale stress-syndroom. Het is de meest voorkomende oorzaak van pijn in de knie en heet knie runner's want het is het meest voor bij hardlopers. Deze aandoening veroorzaakt pijn achter of rond de knieschijf en wordt beschouwd als voornamelijk veroorzaakt door slechte knieschijf tracking. Slechte knieschijf volgen optreedt wanneer de knieschijf scheef getrokken naar links of rechts, waardoor het kraakbeen onder de knieschijf geïrriteerd tijdens beweging zijn. De behandeling voor de knie runner's omvat het gebruik van beugels en soorten chirurgische athroscopy en laterale retinacular release.

Artrose van de knie

Artrose is een degeneratieve gezamenlijke ziekte die het kraakbeen tussen de botten veroorzaakt weg te dragen. Osteoartritis is een veel voorkomende vorm van artritis, waarbij elke verbinding kan treffen in het lichaam. Deze ziekte komt vaker voor bij ouderen en mensen met overgewicht. Artrose van de knie veroorzaakt pijn, die toeneemt met een fysieke activiteit die betrekking bewegen. Deze pijn van deze aandoening kan worden behandeld met fysiotherapie, medicatie zoals ibuprofen en aspirine producten. Het helpt ook om ijs op de knie zetten.