Växtbaserade Läkemedel för ångest

Ångest som orsakas av överdriven stress kan vara ett allvarligt hälsoproblem. Enligt National Institute of Mental Health, cirka 40 miljoner amerikaner lider av ångest och ångestsyndrom. När ångesten blir handikappande, bör människor kontakta sin läkare eller annan vårdgivare för att se vad som kan göras om symptomen. Men för människor som lider av mild eller måttlig ångest, kan växtbaserade läkemedel hjälpa. MedlinePlus, ett samarbetsprojekt mellan US National Library of Medicine och National Institutes of Health, rapporterar att följande växtbaserade läkemedel kan hjälpa till att lindra ångest: kamomill, kava, passionsblomma och valeriana.

Kamomill

Mest känd som te, kan kamomill ger lugn till människor som lider av stress och ångest. MedlinePlus rapporterar att det traditionellt används för sina lugnande egenskaper, men mer forskning måste göras innan den kan åberopas som ett anti-ångest växtbaserade läkemedel.

Kava

Kava kan vanligtvis hittas i dryckesform. MedlinePlus rapporterar att vissa preliminära studier föreslog det är jämförbart med potenta bensodiazepiner. En studie visade att det finns likheter med den receptbelagda anti-ångest droger Buspar. MedlinePlus ger kava ett "A", den högsta rekommendation för den avsedda användningen.

Passion Flower

Enligt MedlinePlus, tidiga studier av användningen av passionsblomma föreslog också likheter mellan blomman och bensodiazepiner, men konstaterar att mer forskning måste göras innan dess effekter på ångest är avgörande. Passionsblomma kan vidtas i teer, tinkturer, infusioner eller genom kapseln.

Valerian

MedlinePlus rapporterar att egenskaperna hos valeriana inte är helt kända. Valeriana kan fungera som ett lugnande medel, ett anti-ångest agent, och kan vara till hjälp för sömnlöshet. Det har i stor utsträckning ses som användbara för dessa typer av problem, men MedlinePlus noterar att mer forskning måste genomföras.