Växtbaserade behandlingar för Brist på energi

Växtbaserade behandlingar för brist på energi blir allt mer populärt som människor strävar efter att ta ansvar för sin hälsa med hjälp av naturliga metoder. Innan något naturläkemedel behandlingsprogram, är det dock viktigt att rådgöra med din läkare eller en ansedd herbalist. Vissa örter kan vara farliga om de används på fel sätt eller om du har vissa hälsoproblem eller ta vissa mediciner. Denna artikel fungerar som en översikt över användbara örter, inte som en diagnos eller ordination.

Ändra din kost

Örter är grunden mat, så förändras den mat du äter kan anses vara ett naturläkemedel i sig. Sträva efter att äta naturliga, hela livsmedel såsom fullkorn, frukt, grönsaker och råa nötter och frön. Bearbetade livsmedel, stekt mat, socker, choklad, läsk och koffein kan alla tömma kroppen av magnesium, vilket leder till trötthet. En dålig kost betonar också binjurarna, vilket kommer att leda till att du känner dig sliten.

Råa livsmedel och gröna drycker såsom spirulina kommer att förse kroppen med en lätt absorber energikälla. Överväg att försöka svampextrakt från maitake, Reishi eller shiitake. Dessa utdrag öka din energi och ditt immunförsvar och kan vara till hjälp om din brist på energi beror på en virusinfektion. Färska grönsaksjuicer är en stor källa till energi också. Genom att lägga dessa hjälp livsmedel och undvika livsmedel som betonar din kropp, kommer du att se en dramatisk ökning av din energi nivåer.

Några växtbaserade behandlingar för Brist på energi

Om, efter att du har justerat din diet, ändå känner du behov av växtbaserade behandlingar för brist på energi, det finns gott om alternativ att prova. En av de mest rekommenderade örter för brist på energi är ginseng (flera arter i släktet Panax). Ginseng har varit uppskattad i Kina i århundraden som ett energigivande tonic. Du bör dock inte ta ginseng om du lider av hypoglykemi, högt blodtryck eller hjärtproblem.

Lakrits är en annan hjälp naturläkemedel mot brist på energi. Det ökar inte bara energinivåer, men det ökar ditt immunförsvar också. Det har använts vid behandling av adrenal problem och för Addisons sjukdom framgångsrikt. Om du har högt blodtryck eller tar några mediciner för hjärtat, ta inte lakrits.

Grönt te, som te eller en kapsel, är bra för att öka din energi. Som en varm eller iste för att ge dig en tvåtimmars boost, det ger låga nivåer av koffein. Men koffein är inte dess enda energikälla. Grönt te har också andra egenskaper i det som ökar energi och rev upp din ämnesomsättning. En trevlig perk om du försöker gå ner i vikt.

Bee Pollen är en underbar energi booster också. Ett näringskraftverk, ger Bee Pollen alla 22 aminosyror, B-vitaminer, folsyra, 22 mineraler och mycket mer. Börja med små mängder dock, ifall du är allergisk. Små doser av Bee Pollen byggts upp över tid, från lokala källor, kan också bidra till att bekämpa säsongsbetonade allergier.

Andra Användbara Örter

Du kan hitta andra hjälp örter i blandningar eller du kan ta dem individuellt. Du ska alltid följa instruktionerna på förpackningen om doser. Lägg till nya örter i taget, noggrant notera eventuella ovanliga reaktioner. Om du får problem, sluta använda och rådfråga din herbalist eller läkare.

Vanliga växtbaserade behandlingar för brist på energi är:
Kardborre
Maskros
Fo-ti
Ginkgo
Gotu-kola
Guarana (på grund av dess koffeinhalt)
* Nettles

Space tillägg av nya örter (eller kosttillskott) ungefär en veckas mellanrum. Detta gör att du vet om en ovanlig reaktion är från en viss ört och om det händer du kan sluta ta den direkt. I de flesta fall kommer du att finna att örter är ett underbart, säkert sätt att behandla många hälsoproblem, bland annat brist på energi.