Vascular Disease

Vascular Disease

Vasculaire ziekte is een term die wordt gebruikt om een ​​aandoening die een effect hebben op de bloedsomloop heeft te beschrijven. Deze soorten voorwaarden kunnen worden verbonden met aders, lymfevaten, slagaders en bloedaandoeningen. Enkele van de meest voorkomende omstandigheden die in de categorie van vaatziekten vallen omvatten perifeer vaatlijden, aneurysma, nierslagader, ziekte Beuger en bloed stollingsstoornissen, volgens de Cleveland Clinic.

Perifeer vaatlijden

Randslagaderziekte gebeurt meestal in de benen en armen en de term wordt gebruikt om atherosclerose beschrijven kransslagaders, volgens de American Heart Association. Mensen met een hoge cholesterol of hoge bloeddruk niveaus zijn op een groter risico voor perifeer vaatlijden. Als perifeer vaatlijden onbehandeld blijft, kan dit leiden tot gangreen of zelfs amputatie. Mensen die diabetes hebben, zijn op een bijzonder hoog risico op perifeer vaatlijden. Perifeer vaatlijden kan eenvoudig door het nemen van medicijnen en het maken van kleine veranderingen in levensstijl worden behandeld.

Aneurysma

Volgens Medline Plus, aneurysma optreden wanneer de wand van een slagader ballon of uitstulping. Als een aneurysma te groot wordt, dan kan het pop, die ernstig bloeden die soms kan leiden tot de dood leidt. De meeste aneurysma's optreden in de primaire slagader in de borst, bekend als de aorta. Echter, aneurysma ook optreden in de hersenen, en als ze pop, kunnen ze aanvallen of fatale beroerte. Aneurysma's kunnen soms worden hersteld met chirurgie afhankelijk van waar het zich bevindt.

Renal Artery Disease

Zoals perifere vaatziekte, wordt nierslagader ziekte veroorzaakt door atherosclerose, die de opbouw van vetstoffen aan de wanden van slagaders. Volgens Davis Health System University of California, kan nierslagader ziekte bloedstroom naar de nieren blokkeren en hartziekte veroorzaakt. Nierslagader ziekte kan worden veroorzaakt door diëten met een hoog verzadigd vet en fibromusculaire dysplasie zijn.

Ziekte Beuger's

Volgens Johns Hopkins Vasculitis Center, werd de ziekte Beuger's voor het eerst ontdekt in 1908 en is toen een ernstige ontsteking van de aders en slagaders treedt op samen met stolling in handen. Ziekte Beuger's is ook bekend als Ziekte van Buerger. Het roken van sigaretten is een van de belangrijkste oorzaken van ziekte Beuger's. Jonge mannelijke rokers in de leeftijd tussen 20 en 40 zijn de meest voorkomende groep van mensen die de ziekte Beuger's krijgen.

Bloedstolling Disorders

Bloed stollingsstoornissen, ook wel bekend als hypercoagulabiliteit, maken het moeilijk voor bloedstolling, die op zijn beurt maakt het moeilijk om het bloeden te stoppen. Voor bloedstolling, zijn bloedplaatjes nodig en mensen die bloed-stollingsstoornissen hebben meestal niet genoeg van deze bloedplaatjes hebben. Leverziekte daadwerkelijk kan leiden tot bloedstolling stoornissen volgens Medline Plus. Andere bloed-stollingsstoornissen zoals hemofilie kunnen worden geërfd.