Varkensgriep Feiten

Varkensgriep Feiten

In februari 2009, La Gloria dorp in Oost-Mexico gemeld dat 60 procent van de inzittenden waren ziek van een ziekte van de luchtwegen. Een zieke jongen toonde een positieve testuitslag voor de Mexicaanse griep. In de volgende maanden, de Mexicaanse griep maakte zijn manieren over de hele wereld. Gevallen van de Mexicaanse griep zijn gevonden op alle bewoonbare continenten. Gezondheid ambtenaren verwachten dat de gevallen van de Mexicaanse griep te stijgen in de nabije toekomst.

Basics

De Mexicaanse griep, of H1N1, is een type influenza A virus. Klein, de virussen een ronde vorm. Net als alle andere onderdelen van influenza, de Mexicaanse griep verandert haar make-up door antigene drift. Antigene drift de veranderingen in de buitenlaag van het virus. Volgens swine-flu-facts.org, de Mexicaanse griep bestaat uit de menselijke griep, vogelgriep en de twee delen van de Mexicaanse griep. Het is onbekend hoe het kwam. Gewoonlijk is de Mexicaanse griep heeft geen invloed op de mens, maar de huidige streng is een gemuteerde vorm.

Symptomen

De symptomen van de Mexicaanse griep zijn onder andere hoesten, keelpijn, koorts, koude rillingen, vermoeidheid en pijn in het lichaam. Swine-flu-facts.org stelt dat sommige patiënten diarree. Regering gezondheid ambtenaren suggereren dat als mensen last van deze symptomen, moeten ze contact opnemen met een arts. Iedereen met een gecompromitteerd immuunsysteem heeft een hogere kans op het oplopen van de Mexicaanse griep. Deze lijst bestaat uit mensen die chemotherapie ondergaan en bestralingen, HIV / AIDS-patiënten, slachtoffers lupus en degenen wier medicijnen belemmeren het vermogen van het immuunsysteem om de ziekte te bestrijden.

Behandeling

Artsen schrijven Tamiflu en Relenza aan de Mexicaanse griep te bestrijden. Niet iedereen heeft de drugs, echter. Gezonde mensen die besmet raken meestal herstellen in een week, volgens de World Health Organization. De Centers for Disease Control beveelt behandeling voor degenen die in gevaar van griep complicaties. Als een patiënt heeft een lage bloeddruk, is het ophoesten van bloed, heeft pijn op de borst of koorts die langer dan drie dagen, dan moet hij antivirale middelen krijgen. De drugs houden het virus uit te breken uit de cellen en verspreiden. Gezondheid ambtenaren dringen slachtoffers om gehydrateerd te blijven. Verschillende varkensgriep sterfgevallen gebeurd als gevolg van uitdroging.

Het voorkomen

Virussen reizen door de lucht. Als een besmet persoon hoest of niest, het virus projecten in de lucht. Een persoon met de Mexicaanse griep geen symptomen voor een dag te laten zien, maar nog steeds besmettelijk zijn. Besmette mensen moeten contact met anderen te vermijden. Om de huidige draad van de Mexicaanse griep te bestrijden, een aantal landen gestopt onnodige vluchten naar Mexico. Om de kans op het oplopen van de ziekte te verminderen, was de handen en oppervlakken regelmatig. De mond en neus bedekken, terwijl hoesten en niezen met een tissue.

Vorige Uitbraken

Diverse uitbraken van influenza voorgedaan in de geschiedenis. In 1918, een ander onderdeel van de griep doodde tussen de 30 en 50 miljoen mensen, volgens 1918.pandemicflu.gov. Meer griep pandemieën vond plaats in de jaren 1950 en 1960. Een uitbraak van varkensgriep voorgedaan in 1976 in de Verenigde Staten. Een massa immunisatieprogramma gestart, maar heeft de meerderheid van de bevolking niet bereiken. De behandeling ook de oorzaak van de verlammende ziekte Gullian-Barre syndroom. De 1976-epidemie bleef binnen de Verenigde Staten.