Variaties in het gedrag van mensen met een bipolaire stoornis

Variaties in het gedrag van mensen met een bipolaire stoornis

Bipolaire stoornis kan resulteren in verschillende gedragingen. De manische symptomen van een bipolaire stoornis, zoals slecht beoordelingsvermogen en gebrek aan impulscontrole, zijn meestal de boosdoeners voor slecht gedrag. Depressie geassocieerd met een bipolaire stoornis kan gevaarlijk gedrag te creëren.

Toegenomen uitgaven

Besteding onrealistische hoeveelheden geld buiten haar middel is kenmerkend voor een bipolaire stoornis. Deze personen kunnen tot gokken om duizenden dollars of ga op uitgebreide shoppen, soms het verlaten van zichzelf en haar gezin in financiële ondergang.

Verhoogde Libido

Ervaren een toegenomen verlangen naar seks kan leiden buitenechtelijke verhoudingen of andere vormen van seksueel gedrag buiten de norm. Verhoogde interesse in seksuele activiteit kan een deel van de ervaring van een bipolaire stoornis een individu te zijn.

Kicks opzoeken

Die betrokken zijn bij illegale activiteiten, zoals winkeldiefstal of high-speed achtervolgingen, kan leiden tijdens een episode van manie. Manic individuen kunnen op zoek gaan naar opwinding of gevaar als gevolg van de symptomen van verhoogde stemming, grandioze en onoverwinnelijk gevoel.

Agressie

Bedreigend anderen en verbaal of fysiek mishandelen van iemand kan een symptoom van een bipolaire stoornis. Manie kan paranoia en / of psychotische symptomen die een persoon kan zetten op een hoger risico op agressief gedrag veroorzaken.

Suïcidaal gedrag

Maken van plannen voor zelfdoding en na door met potentiële overdoses of andere zelfmoordpogingen is kenmerkend voor ernstige bipolaire stoornis. Zinken in een diepe depressie kort na een manische episodes is een bijzonder kwetsbare tijd voor patiënten.