Vari en Shin Splint Hurt?

"Shin spjälor" är en vanlig term för medial tibial stressyndrom, en allmänhet milda tillstånd som påverkar skenbenet eller skenbenet. Detta är den större ben av benet nedanför knät.

Plats

Mayo Clinic rapporterar att smärtan av shin spjälor uppstår på det inre benet under knät. Området kan också känna anbud eller ont eller vara svullna.

Identifiering

En läkare kan göra en fysisk undersökning och ställa en rad frågor, bland annat om webbplatsen och typ av smärta, för att fastställa en diagnos av shin spjälor, enligt Medline Plus.

Riskfaktorer

Människor som springer, särskilt de som precis har börjat springa eller som har platta valv, är i riskzonen för den här typen av skador.

Behandling

Ett antal hem behandlingar rekommenderas att klara upp smärtan av shin spjälor, inklusive vila, florsocker och höjas området och tar andra åtgärder för att få svullnaden ner, med hjälp av smärtstillande medel och bär skor bättre anpassade till dina fötter och bågar.

Överväganden

Några fall av shin spjälor kan vara mer allvarliga. Mayo Clinic rekommenderar söker medicinsk behandling om det finns svår smärta i smalbenet efter ett trauma, om smalbenet området känns varm och är inflammerad, svullnad förvärras eller om smalbenet gör ont även i vila.