Vad Supplement Ökar Testosteron?

Många supplement företag hävdar att olika örter ger vissa fördelar för den mänskliga kroppen som oftast saknar grund vetenskapligt. Men en ört som fungerar i olika grad från person till person är Tribulus terrestris. Vanligare namn inkluderar puncturevine, stensimpa, caltrop, mexikanska Sandbur, goathead och Texas Sandbur. Tribulus terrestris är infödd till tropiska klimat i södra Asien, Sydeuropa, norra Australien och Afrika. Anläggningen växer längs marken och blommor från midsommar till frost. Frukten av Tribulus är skivformade, taggiga borr som är en olägenhet för cykeldäck och bara fötter.

Vad gör Tribulus Terrestris gör i kroppen?

Tribulus terrestris ökar testosteronnivåerna hos män och kvinnor genom att öka nivån av luteiniserande hormon (LH) som utsöndras av hypofysen. LH stimulerar könskörtlarna hos män och kvinnor för att producera mer testosteron. Hos kvinnor är mer östrogen produceras också.

Sexuella Fördelar

De sexuella fördelarna med att använda Tribulus är trefaldigt: korrigera infertilitet, korrigera erektil dysfunktion och öka låg libido. Den aktiva kemikalien i örten förmodligen protodioscin, som är relaterad till DHEA. DHEA är en kemisk föregångare till testosteron, vilket innebär att DHEA behövs av kroppen att producera testosteron. Genom att öka nivån av protodioscin i kroppen, är du i princip lägga till extra råvaror som gör det möjligt att producera mer DHEA. När det finns mer DHEA finns i ditt system, kommer din kropp sedan konvertera att DHEA till testosteron. Testosteron har att vara närvarande för att en manlig sexuell reaktion skall inträffa. Detta är också sant för kvinnor, men i mindre grad än män. Den kvinnliga sexlust domineras av östrogen, men kvinnor gör producera några testosteron och öka testosteron hos kvinnor tros vara fördelaktigt, om det görs i små mängder.
Testosteron krävs för att producera sperma, och låga spermieantal kan orsakas av låga testosteronnivåer. Tribulus terrestris kommer att agera för att öka mängden testosteron som finns, och öka lågt spermieantal också. Erektil dysfunktion kan också vara relaterade till låga testosteronnivåer, och detsamma gäller för låg libido. Genom att komplettera kroppen med en helt naturlig, icke-kemisk lösning på könsspecifika sjukdomar, behöver du inte oroa dig för biverkningar och överdosering.

Hur mycket ska tas?

Den typiska dosen varierar mellan 85 till 250 mg 3 gånger dagligen. Det belopp som tas beror på slutmålet. Om målet är att öka fertiliteten, ta en högre dos. Om du vill öka libido, ta en mid-level dosering. Vissa människor kan kräva mer än 250 mg per dos; andra kommer att kräva mindre än 85 mg per dos.

Är Tribulus Terrestris Säker för alla att ta?

Personer med hormonrelaterade tillstånd bör inte ta Tribulus Terrestris och gravida eller ammande kvinnor, eller kvinnor som kan bli gravida ska inte ta Tribulus terrestris. Tribulus terrestris har också negativa effekter på fåren.

Biverkningar

Den enda kända biverkningen av att använda Tribulus Terrestris är ont i magen, och detta kan lösas genom att ta Tribulus med mat. Folk har tagit Tribulus Terrestris länge över hela världen, så det har en bra meritlista, där biverkningar är berörda. Tänk på att det inte är ett hormon tillskott, men ett tillägg som stimulerar hormonproduktionen. Så du inte kommer att uppleva samma biverkningar som när du tar en faktisk hormon läkemedel.