Vad orsakar svår smärta i hålfoten?

Har du någonsin haft en smärta i båge av foten på att komma ur sängen? Eller kanske det sker efter långvarigt stående, löpning eller promenader. Ibland kan du gå den och andra gånger skytte smärtan är mer än du kan stå. Här följer några syndrom som orsakar arch smärta. Förstå att dessa möjligheter och inte på något sätt en diagnos. Uppsök läkare vid behov.

Möjliga orsaker till smärta i fotvalvet

Den fotvalvet innefattar ett band av fascia som fäster tårna till calcaneus ben (häl). I många fall fascia blir irriterad och inflammerad. Denna irritation kan också innebära hälsenan och eventuellt vadmusklerna, eftersom hälsenan fäster vid dessa muskler och upphandlande dem kan skapa smärta i hålfoten. Värme, djupvävnadsmassage och långsam stretching kan lossa den tillräckligt för att lindra smärtan. Löpare har ofta problem på grund av hälen / toe viktbärande handling. Detta kan skapa mikro tårar i fascian om du inte riktigt behöver sträcka innan du kör. Olika benlängder resulterar i en ojämn gång också kan vara en faktor, som kunde tårar till fascian eller plantar fasciit, som är den mest kända syndromet av bågen. De äldre kan ha degeneration och bryta ned de fascia fibrerna när de blir äldre skapar mikro-tårar, vilket gör dem mer mottagliga för fotproblem. I dessa fall ett hålfotsinlägg är skräddarsydd för att lösa problemet

Låg Kalium

Låg kalium kan också skapa fot kramper. Om dina vader är täta och kramper, kan drag åtgärden påverkar bågen. Tecken och symtom på lågt kalium inkluderar svaghet, trötthet, muskelkramper, förstoppning och onormal hjärtrytm (arytmi). Behandling av lågt kalium riktas mot den bakomliggande orsaken och kan innefatta kaliumtillägg. Om du är orolig för din kaliumnivå, tala med din läkare.

Plantar fasciit

Smärta vid uppstigandet på morgonen eller smärta under långa promenader eller långvarig stående kan vara plantar fasciit. Överdriven sträckning av plantar fascia kommer riva det, och kan leda till att läka sporrar om den inte behandlas på rätt sätt. Ett exempel stiger upp på trampdynan barfota, som om nå för något, eller när du bär höga klackar. Båda är onaturliga positioner för foten, så stöd av bågen är mycket viktigt. En låg klack, och i vissa fall en båge support, rekommenderas. En helhetssyn på snabbt lösa plantar fasciit är med svenska Bitters. Försök späda bitter med renat vatten och blöta ett ess bandage i den. Slather kakao smör eller ister på bågen och toppen av foten för att förhindra torkning. Krama ur överflödig vätska i bandaget och linda foten löst. Satte sedan en plastpåse över bandaget och en strumpa över det och gå till sängs. Gör detta för 3 till 7 nätter tills smärtan är borta. Ju snabbare du gör detta efter skada desto bättre; örterna sjunka ner i fascia och främja läkning.

Tarsal Tunnel Syndrome

När den bakre tibial nerv komprimeras i böjd tunnel, det finns domningar över fotvalvet, liksom smärta, brännande eller stickande (nervsmärta). Böjd tunnel syndrom kan förväxlas med plantar fasciit eller hälsporre, och din läkare kan utesluta det med ett nervledningstest. Detta syndrom är vad karpaltunnelsyndrom är att handen / handleden.

Ankyloserande spondylit

Ankyloserande spondylit kan skada brosk och ben i ryggraden och höfter och leda till dessa områden smälter samman. När detta inträffar det begränsar din rörlighet och skadar nerverna, vilket i sin tur kan skapa häl och arch smärta.