Vad kan man göra efter en Pulled Rotator Cuff

Rotatorkuffen består av fyra muskler som styr rörelsen i axeln. Ibland, från ålder eller stam, dessa muskler skadades. Resultatet är en sönderriven rotatorkuffen. Rivna rotatorkuff kan vara mycket smärtsamma och hindra dagliga rörelser av arm och skuldra. Om du upplever en rotator-cuff skada, se en läkare för att avgöra vilken behandling som är bäst för dig.

Physical Therapy

När axeln blir skadad, är ärrvävnad produceras, vilket gör att musklerna att dra åt. Sjukgymnastik är gjort för en sönderriven rotatorkuffen att hjälpa försiktigt lossa muskler så att du kan flytta dina armar och axlar utan att anstränga musklerna.

En populär övning som hjälper dig att lossa din rivna rotator cuff-muskel är pendeln träning, vilket kommer att bidra till att öka rörelseomfång i axeln. För att göra denna övning, böja vid midjan och hålla fast vid en stol eller bord för balans med armen som inte är skadad. Låt armen hänga löst framåt så att den är parallell med benen. Svinga försiktigt armen fram och tillbaka, som pendeln i en klocka, vilket gör större svängningar som muskeln lossnar. Dessutom gör skuldra rycker till arbete de rotator cuff-muskler. Gör detta under hela dagen vid skrivbordet eller i bilen, när du börjar känna muskeln åtstramning. Innan någon av dessa punktskatter, se din läkare för att se till att du verkligen har en sönderriven rotatorkuffen som kommer att gynnas av dessa övningar.

Vikter

Om du vill använda vikter som behandling för en rivna rotator, bör dessa övningar göras efter axeln har läkt något för att stärka musklerna och förebygga framtida problem. Om du börjar ett tyngdlyftning program för tidigt riskerar du att riva rotatorkuffen igen.

En grundläggande övning är att ligga på magen och håll armen i 90 graders vinkel, böjda vid armbågen. Håll en låg vikt, till exempel en tre eller fem kilo i vikt, och lyft armen från golvet till axelhöjd i tre till fem sekunder. En annan vikt övning för en sönderriven rotatorkuffen är att ligga på den goda sidan av kroppen med ont armen böjd och ligger mot magen. Att hålla en låg vikt, lyfta armen mot taket, och sedan försiktigt sänka den tillbaka för att sitta på magen.

Kirurgi

Det finns två typer av operationer som kan utföras för att behandla en sönderriven rotatorkuffen: snitt eller artroskopisk kirurgi. Elect att ha ett snitt operation om du har en stor rotator-cuff tår eller en tår som skiljer sig från vanliga tårar. Artroskopiska operationer kommer att vara bra för dig om du har en mindre reva, eller föredrar en operation som bara kommer att lämna ett litet ärr, eftersom det enda snitt görs är genom leden mellan axeln.