Vad kan du göra för att klara upp slem i halsen?

Att kunna kommunicera dagligen ger människor möjlighet att ha kul, fungerar bra och få vad de behöver för att vara bekväm och överleva. Tyvärr kan kommunicera verbalt vara en riktig, bokstav smärta om insidan av halsen hela tiden är täckt i slem. Att bli av med slem i halsen behöver inte kräver mycket ansträngning.

Hydratisering

Bo hydrerad. Ju mindre vatten du har i din kropp, desto tjockare slem i din näsgångarna och hals kommer att bli. Detta kan göra det svårare att hosta ut eller för att lossa. Drick mycket vatten och slem blir tunnare. Vistas hydrerad också kan lindra några bakomliggande förhållanden som kan orsaka slem att vara i halsen i första hand.

Tvätta bihålorna

Tvätta ut din näsgångarna. Ofta slem som hamnar lämnats in i eller beläggning halsen faktiskt dras ned i halsen från dina näsgångarna genom gravitation, så att bli av med slem i bihålorna kan bli av med slem i halsen. Ett bra sätt att skölja ut dina näsgångarna är att använda vad som kallas en Neti potten. Denna lilla enhet är formad som en tekanna, och du kan köpa en billigt på de flesta apotek och droghandel. Du fyller den med vatten och placera spetsen i ena näsborren. Du då helt enkelt luta till den motsatta sidan och låta gravitationen dra vatten genom bihålorna.

Befukta

Använd en luftfuktare. Uttorkning kan göra slem tjockare i halsen, men detta också kan hända när fukt avlägsnas från luften. Att sätta fukt tillbaka in i ett rum kan hjälpa dig att lossa och späda ut slem som ingavs i halsen.

Sköljning

Skölj halsen med hjälp av en koksaltlösning (saltvatten) eller utspädd äppelcidervinäger. Båda dessa sköljningar skär genom tjockt slem och tjänar till att desinficera halsen. När gurgla, gör det försiktigt för att undvika att irritera halsen vävnad. Gör inte de lösningar för stark, eftersom du ytterligare kan irritera halsen vävnad som är rött eller rå från infektion av salt och vinäger om koncentrationen är för hög.

Drick och Andas

Drick eller andas in något naturläkemedel. Med hjälp av en hals ångbåt fylld med vatten och några droppar kamomill, timjan, åkerfräken eller eukalyptusolja fuktar halsen vävnad och hjälper till att lossa tjockt slem. Dricka sådana essenser i form av varma teer också kommer att desinficera och läka, som te 'fukt lossar gunk.