Vad Härdar Bilateral Kalv Pain?

Bilateral kalv smärta är ett tillstånd där du upplever smärta i båda benen nedanför knäna. Detta tillstånd är symptomatiskt för en annan bakomliggande sjukdom, såsom artrit, benskydd spjälor, influensa eller muskelbiverkningar. Den bakomliggande sjukdom som är orsaken till din kalv smärta kommer att avgöra loppet av behandling som ordinerats av din läkare. I vissa fall, till exempel benskydd spjälor, kanske du kan bota sjukdomen, men i andra, exempelvis artrit, kommer du bara att kunna hantera smärtan.

Hemvård

Vila benen från ansträngande aktiviteter om du upplever bilateral kalv smärta. Överansträngning kan orsaka svullnad i vader och förvärra ditt tillstånd, vilket leder till mer smärta och svullnad. Du bör ta över disk antiinflammatoriska läkemedel för att minska eventuell svullnad och lyfta benen när de vilar för att främja cirkulationen tillbaka upp till ditt hjärta. Ice förpackningar kommer också att bidra till att lindra smärtan. Se till att du dricker mycket vatten och äta mat rik på kalium för att förhindra kramper och hjälpa musklerna att läka. Om din bilaterala kalv smärta är resultatet av ett tillfälligt tillstånd, bör du känna dig bättre inom några dagar. Om du måste vara aktiv, ändra din träning rutin till skonsamma aktiviteter såsom simning eller cykling.

När ska en läkare

Du bör se din läkare om din bilaterala kalv smärtan fortsätter i mer än en vecka, svullnad inte avtar eller du får ökad smärta i benen under eller efter promenader. Det är viktigt att övervaka eventuella åderbråck som platsen för smärta. Dessutom, om du visar några tecken på infektion eller influensaliknande symtom, omedelbart söka läkarvård.

Behandlingar

Att bota bilateral kalv smärta, ha skor som passar ordentligt och ge tillräckligt stöd. Du bör överväga bågar som passar din specifika typ av fot för att minska belastningen reser upp kalven. Den vård som beskrivs i avsnitt 1 kommer att användas i mer långsiktiga förhållanden såsom shin spjälor. Det kommer också att användas för smärtlindring och symtomkontroll för tillstånd såsom artrit. Skjuthylsor kan användas för att förhindra svullnad och bidra till att främja cirkulationen. Om du har en infektion, är det viktigt att ta din antibiotika som ordinerats av din läkare för att behandla infektionen.