Vad gör Hammer Toe ut?

Hammer tå är en missbildning i en tå och orsakas ofta av att bära olämpliga skor, där ben och leder bildar för att likna en hammare.

Tidsplan

Toes som pressas samman i en onaturlig ställning (såsom för smal av en sko) upprepade gånger under en lång tidsperiod vistelse i det läget.

Signifikans

Hammer tå kan orsaka liktornar eller förhårdnader på tån, orsakar smärta i tårna och fötter och hindra att hitta bekväma skor.

Egenskaper

Hammer-toe är när metatarsofalangealleden (MTP), den första gemensamma ansluter tå till tå, böjer upp och den proximala interfalangealleden gemensamt (PIP), mellandelen, böjer sig ner och bildar en hammare liknande form.

Överväganden

För att undvika att utveckla hammare tå, köpa bekväma skor med tillräckligt utrymme för alla dina tår. American Academy of ortopeder föreslår att köpa skor som är halv tum längre än din längsta tårna (ofta den 2: a tå) och som inte är tät, förträngda eller högklackade.

Förebyggande / Lösning

Hammer tå kan korrigeras genom att byta till skor som passar ordentligt i mindre avancerade fall. I mer extrema fall kan operation användas för att omstrukturera eller ersätta leden.