Vad du ska ta för bihåleinflammation

En bihåleinflammation (sinuit) händer i allmänhet när kroppens försvar försvagas. En bakteriell infektion utvecklas sedan i bihålorna. En sinus infektion kan vara antingen akut eller kronisk. En akut bihåleinflammation är en en gång eller mycket orsakar infektion. En kronisk bihåleinflammation är en ihållande eller upprepad infektion. Symtom på bihåleinflammation inkluderar sinus inflammation, feber, tryck och rinnande eller täppt näsa. Det finns ett antal saker som kan tas för bihåleinflammation.

Avsvällande

Det finns ett antal over-the-counter avsvällande medel som kan hjälpa att kontrollera symtomen på bihåleinflammation, även om de inte bota sjukdomen.

Antibiotika

Vid allvarliga och / eller kronisk bihåleinflammation, kan en läkare ordinera antibiotika för att rensa bakteriell infektion i bihålorna.

Vitlök

Vitlök används ofta i matlagning, men har också använts genom historien för medicinska ändamål, bland annat behandling av bihåleinflammation. Det tros besitta antibakteriella egenskaper som hjälper den att styra själva infektionen i bihålorna. Den kan köpas som en kapsel eller ätas som en färsk kryddnejlika.

Astragulus

Astragalus är en anti-inflammatorisk ört som även är tänkt att öka cellproduktion i kroppen. Den finns i kapselform.

Bromelain

Bromelain är ett enzym som innehåller svavel och tas ofta för att lindra sinus infektion symptom. Den är tillverkad av ananas och är tillgänglig som en kapsel.