Vad är meningen med Metronidazol?

Metronidazol är ett generiskt receptbelagd medicin tillgänglig som en topisk lotion, salva eller kräm eller som ett suppositorium. Läkare använder metronidazol för behandling av hudåkommor och vissa typer av vaginala infektioner.

Funktion

Läkarna förstår inte exakt hur metronidazol fungerar, men de medicinering fungerar genom att döda bakterier, enligt rxlist.com.

Typer av användningar

Aktuell metronidazol används för att behandla utbrott av rosacea, medan suppositorier används för att behandla vaginala infektioner orsakade av Haemophilus, Gardner och Corynebacterium.

Tidsplan

Aktuell metronidazol används under utbrott av rosacea tills utslagen försvinner, samtidigt som metronidazol suppositorier vanligen föreskrivs för bara fem dagar, enligt Mayo Clinic.

Risker

Aktuell metronidazol utgör en liten risk för vissa typer av hudcancer, enligt rxlist.com. Vaginal metronidazol suppositorier har potential att orsaka kramper och psykos.

Överväganden

Om du har en historia av blodsjukdomar, epilepsi, leversjukdom eller brist på vita blodkroppar, eller om du är gravid eller ammar, det kanske inte är säkert för dig att ta metronidazol.