Vad är meningen med färgen rosa?

Färgen rosa, skapas genom att kombinera vitt och rött är färgen oftast förknippas med flickor, speciellt spädbarn. År 1597 använde Shakespeare ordet rosa för att beskriva en känsla. "I den rosa" är en fras som betyder må bra och mår bra.

Känslomässiga kvaliteter

Färgen rosa representerar medkänsla, fostran och kärlek, samt självkänsla, ömhet, omsorg och acceptans.

Färgterapi

Människor som utsätts för färgen rosa uppvisar mindre stress, våld och aggression. Det är också en anledning till att vissa fängelser gör sina intagna bära rosa uniformer och bor i rosa celler.

Chakra

Den rosa chakra är hjärtat området. Individer som är i balans har en stark rosa chakra och är den typ som "ge någon skjortan av ryggen."

Blommor

Rosa blommor projekt glädje, oskuld och ungdom. Rosa nejlikor är ett tecken på tacksamhet. Ge rosa rosor är en gest av beundran. Rosa blomsterarrangemang representerar glädje och lycka.

Ädelstens Egenskaper

De som tror på kraften i kristaller tror att rosa ädelstenar kan hjälpa människor att slappna av. Rose kvarts kan hjälpa människor att lugna sig själva, minska negativitet och främja förnöjsamhet, när du bär en rosa safir bidrar till att minska friktionen.