Vad är Lindan för?

Lindan är det generiska namnet för Kwell, ett receptbelagt läkemedel behandling för smittsamma hudsjukdomar. Det är endast ordineras under vård av din läkare. Lindan används vid behandling för huvudet eller blygd löss som ett schampo. I lotion eller grädde form, används det för behandling av skabb eller kropps kvalster.

Lindan Schampo Användning

Lindan schampo bör användas på rena, tvättade och torkade håret. Använd inte balsam eller andra hårprodukter till ditt hår innan du använder. Arbeta schampo genom alla håret och låt det sitta i håret i 4 minuter. Tillsätt vatten till ditt hår och arbeta upp ett lödder och skölj. Undvik att få schampo på öron, hals och ansikte, eftersom det kan orsaka hudutslag. Lindan förskrivs i en 4-oz. flaska. Mängden som används beror också på längden av håret som behandlas. Den rekommenderade dosen är 1/2 flaska för kort hår, 3/4 flaska för medium och hela flaskan för långt hår.

Lindan Cream och Lotion Användning

Lindan bör tillämpas på kroppen efter bad. Se till att din hud är vid normal kroppstemperatur och inte fortfarande varm eller fuktig från badet. Applicera kräm eller lotion lätt start från topp till botten. Se till att du gnid in helt och att du ansöker i fötterna, under dina finger-och tånaglar. Låt krämen på natten eller 8 timmar, men inte längre än 12 Dusch för att ta bort. Använd ett uns. på barn och 1 till 2 oz. på vuxna. Använd inte någon typ av olja eller body lotion när du använder Lindan.

Biverkningar från Lindan

Biverkningar från normal användning är sällsynta. Eventuella biverkningar av Lindan är hudutslag, kramper och yrsel. Personer med känslig hud bör inte använda Lindan. Om du är utsatt för anfall, ska du inte använda Lindan.

Överväganden

Om du är smittad med skabb eller löss, överväga din omgivning också. Lindan kommer att ta hand om dig, men du måste ta hand om din omgivning. Detta skulle inkludera handdukar, sängkläder, kläder och något som du kan ha kommit i kontakt med. Dessa poster bör alla tvättas i varmt vatten och torkas i torktumlaren. Om dina barn är infekterad och har uppstoppade djur, ska dessa sättas i förseglade plastpåsar för att döda löss. Låt sitta i 10 till 14 dagar för att se lössen dödas. Spraya madrasser, mattor och tyg möbler med en over-the-counter spray för löss som innehåller permetrin.

Varningar för användning av lindan

Använda Lindan medan gravid eller ammar bör endast göras under noggrann ledning av din läkare. Lindan bör tillämpas försiktigt på små barn eller äldre, som tenderar att absorbera det mer i kroppen. Behandla alla som har nära kontakt med dig. Om behandlingen inte har eliminerat alla tecken på löss eller kropps kvalster efter en vecka, kontakta din läkare som kan rekommendera en andra behandling.