Vad är Jojoba Seed?

Jojoba frön är från jojoba växt som odlas i tusental i sydvästra USA Jojoba olja utvinns ur jojoba frön och finns i så många som 300 hälsa och skönhet.
Århundraden sedan, indianer tryckte den gula vaxartad substans från jojoba frön att gälla för nedskärningar för att påskynda läkningen. Idag är jojoba frön också studeras av forskare för att se om jojoba måltid kan användas för att minska fetma hos människor.

Identifiering

Jojoba frön växer i kluster av tre i frukten från jojoba anläggningen (Simmondsia chinensis) och växer vild i västra Mexiko, Arizona och södra Kalifornien.

Jojoba frön har 50 till 60 procent av den flytande växt vax som har använts mycket i hudvård och andra skönhetsprodukter. År 1971 var användningen av spermaceti olja från kaskeloter förbjudits och jojobaolja från jojoba frön var i stort behov.

Egenskaper

Jojoba frön finns i gröna frukt på vintergrön buske, jojoba växt som kan bli upp till 10 eller 15 meter i höjd. Ovala bladen är gröna grå och har en vaxliknande beläggning för att hålla fukten inlåst.
Det tar tre månader för frukten att mogna innan den spricker öppet avslöja små bruna jojoba frön som liknar små oliver. En en-pound cup kan hålla från 300 till 1000 jojoba frön.

Fördelar

Strängt taget är jojoba frön i allmänhet inte uppsökt av konsumenterna. Det är den flytande gyllene jojobaolja som är. Jojobaolja kan köpas i flaskor och användes för att återfukta hud och hår eller som en smink remover.
Jojobaolja finns i många hudkrämer, flytande tvål, bad geler och även i krukor av läppfuktkräm.
Jojoba frön söks av kosmetikatillverkare som denna gröda kan frodas i torra dessert där andra grödor skulle misslyckas.

Missuppfattningar

Jojoba frön är inte lätt att hitta, men om du hittar dem, inte äta dem: de är giftiga! För närvarande finns det studier som avfettande på jojoba frön måltiden för att se om råttorna äter mindre mat och gå ner i vikt. Tidiga studier visar att avfettat jojoba frön måltid kan minska aptit hos råttor med 20 procent. Förhoppningen är att se om det kan tillämpas på diabetiker eller feta personer som löper risk för dödsfall. Mer forskning måste slutföras innan du kommer att se jojoba frön för konsumtion av människor, dock.

Varning

Som jojobaolja är lätt att hitta i hälsokostbutiker och på nätet, många människor tror att det kommer att ge tillräckligt solskydd som en "naturlig solskyddsmedel."
Det gör det inte. American Cancer Society rekommenderar att du använder ett fullt spektrum solkräm med en solskyddsfaktor (SPF) på 15 Jojobaolja från krossade jojoba frön ger inte denna nivå av solskydd.
Använd jojobaolja för att rengöra makeup från ansiktet och ögonlocken och att återfukta, men även använda ett solskyddsmedel för att förhindra bränning.