Vad är horehound för?

Horehound är en flerårig ört kallas även Marrubium vulgare. Det är en medlem av mynta familjen. De blad, stjälkar, frön och blommor av horehound anläggningen är alla ätliga och används för medicinska ändamål. Andra användningsområden för horehound finns i kosmetika, parfymer och färgämnen.

Beskrivning av horehound Växt

En horehound växt växer upp till en halv meter hög. Den har fyrkantig stjälkar och blad som växer mitt emot varandra på stjälken. Den horehound anläggningen ger vackra små vita blommor.

Historia av horehound

Horehound har funnits sedan romartiden. Den användes under romartiden som ett botemedel för alla typer av andningsproblem, speciellt för hosta. Horehound var också populär bland infödda nordamerikaner som hostdämpande. Under hela 19-talet, var horehound används mot hosta och lung reklamationer samt för menstruationer.

Beredningar Använda horehound

Olika delar av horehound växten vanligen blandas med andra ingredienser för att maskera den bittra smaken av horehound. De blad och stjälkar är bryggt i te och socker tillsätts för att sockra den bittra smaken. För att skapa horehound droppar och hostmediciner, är en hel del sötningsmedel. Men vissa människor föredrar att använda horehound i sin ursprungliga bittra form.

Ytterligare användningsområden för horehound

Förutom att hjälpa till att minska förekomsten av hosta och lugnande halsont, är horehound också för att lossa bronkial slemhinnor. En annan användning för horehound är som ett muskelavslappnande medel för att sänka blodtrycket och för att minska smärta. Horehound kan också användas som ett medel mot diabetes för att öka aptiten och för att normalisera hjärtrytmen.

Växande horehound Växter

Horehound trivs i mager jord. Eftersom det bara växer till en halv meter, gör det ett bra gräns anläggning. Horehound kräver också mycket lite vatten att frodas, vilket gör en bra anläggning för torkdrabbade områden. Den trivs också i sandig jord.

Hälso Varningar för horehound Användning

Horehound bör inte användas av gravida, ammande kvinnor eller personer med lever-eller njursjukdom. Stora studier har inte gjorts på säkerhet horehound. Det är dock en giftfri växt så det borde vara säkert för barn och vuxna.