Vad är förskjutningar av en proteshöft?

Protes höfter är utformade för att efterlikna funktionen av en normal höfter och ger nästan normala sortiment av höftrörelse. Men proteshöftleder har vissa nackdelar, bland annat ökad höftluxation risk. Hip störningen är en riskfaktor inneboende proteshöftimplantat.

Funktion

Förskjutning av en proteshöft sker när lårbenshuvudet, eller höftbenet, glider ur höften uttag, eller acetabulum. Detta sker vanligtvis på grund av ett fall eller skada som vrider höften i en onormal och överdriven sätt.

Signifikans

När en proteshöft stör, blir höftleden mycket instabil och smärtsam. Walking är i allmänhet inte möjligt utan användning av en krycka. Omedelbar medicinsk vård är nödvändig för att sätta ur led lårbenshuvudet tillbaka in i höften uttaget. Detta sker normalt under narkos av en ortoped.

Överväganden

Ett proteshöftleden är mindre stabil än en normal höftled och, som ett resultat, är mer benägna att dislokation. Detta beror främst på att proteshöftimplantat använder femurhuvuden som är mindre i storlek än normala femurhuvuden och, som ett resultat, är lättare att flytta ut.

Förebyggande / Lösning

Proteshöft mottagarna uppmanas att iaktta försiktighet och återhållsamhet när du utför fysiska aktiviteter och / eller höftrörelser som kräver djup böjning eller vridning. Dessa rörelser placera betydande stress på en protes höft och öka risken för luxation.

Potential

Många höftleds operationer utförs med användning av stor diameter femurhuvuden, vilka påstås att erbjuda ökad höftled stabilitet och minskad risk för höft dislokation. Dessa stora diameter femurhuvuden är i allmänhet av koboltkrom.