Vad är Fioricet Används för?

Fioricet är en medicin som innehåller en kombination av ett smärtstillande medel, lugnande medel och en mild stimulerande. Tillverkad av Watson Pharmaceuticals, Inc., innehåller Fioricet 325 mg acetaminofen, mer känd som Tylenol, tillsammans med 50 mg av barbiturat, butalbital och 40 mg av centralstimulerande, koffein. Fioricet används huvudsakligen för att lindra vissa typer av huvudvärk.

Funktion

Ingredienserna i Fioricet alla arbetar tillsammans för att minska eller eliminera huvudvärk. Paracetamol är ett analgetiskt, som hämmar aktiviteten av prostaglandiner, enzymer som orsakar smärta. Butalbital och koffein koppla muskelsammandragningar som är involverade i spänningshuvudvärk.

Spänningshuvudvärk

Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har godkänt Fioricet att behandla spänningshuvudvärk. Denna typ av huvudvärk orsakas av muskelsammandragningar i huvud, nacke och axlar, vilket också skapar en känsla av trånghet i axlar och nacke. Spänningshuvudvärk ofta är associerade med stress.

Migrän och sinus huvudvärk

Läkare får förskriva läkemedel för off-label (icke godkänd) använder och Fioricet är vanligen föreskrivs för att lindra svår smärta av migrän. Migrän kännetecknas av bultande och invalidiserande smärta, vanligtvis känt endast på en sida av huvudet. Läkare ordinera också Fioricet att behandla sinus huvudvärk, som vanligtvis är centrerade över och under ögonen, med tryck runt kindbenet området.

Ytterligare fördelar

För vissa människor kan Fioricet vara effektiv när andra läkemedel såsom narkotiska smärtstillande, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och kärlsammandragande medel inte fungerar, eller inte kan användas på grund av ett annat tillstånd eller medicinering. Personer som tar antikoagulantia, till exempel inte ska använda NSAID, eftersom dessa läkemedel har också blodförtunnande egenskaper.

Expert Insight

I en studie publicerad i en 1987 frågan om Clinical Therapeutics, forskare kontraste effekterna av Fioricet mot paracetamol med kodein i människor som upplever spänningshuvudvärk. Fioricet var betydligt bättre än paracetamol, med kodein för att lindra känslomässiga eller psykiska spänningar. Också signifikant uppnådde fler patienter fullständig smärtlindring med Fioricet än de som tog paracetamol med kodein.