Vad är en Ionic Detox Fotbad?

Joniska avgiftning fotbad blir snabbt ett populärt alternativ behandling för en rad hälsoproblem. Behandlingen tar ca 30 minuter och kan göras 2-3 gånger per vecka. Men det finns en viss debatt om huruvida joniska fotbad är effektiva avgiftning.

Funktion

Ionic avgiftning behandling består i att placera fötterna i ett särskilt fotbad utrustad med en metallplatta som kallas en matris. Arrayen producerar en mild ström i vattnet, vilket skapar miljontals negativa joner. Dessa negativa joner absorberas i kroppen genom processen att osmos, och sedan bifoga till de positiva molekyler av utländska gifter i kroppen. När jonerna fäster vid de främmande substanser, släpper kroppen dem genom botten av fötterna.

Fördelar

Ionic avgiftning tros hjälpa till att lindra symptomen av många tillstånd och sjukdomar, bland annat artrit, fibromyalgi och acidos, och det förment avgiftar kroppen av metaller och föroreningar. Det är viktigt att notera att gravida och ammande kvinnor, bör människor som har genomgått en organtransplantation och personer med pacemaker inte använda en joniska detox fotbad.

Färger

Färgen på vattnet under och efter en joniska detox behandling tros ange vilka typer av gifter frigörs från kroppen. Exempelvis indikerar mörkt grönt vatten gallblåsan avgiftning, gult indikerar njurar och urinvägar avgiftning och svart vatten kan indikera levern avgifta från metaller. Färger kan vara svåra att läsa men eftersom mineraler och klor i det vatten som används kan påverka metallmatrisen.