Vad är en alternativ metod för att minska testosteron?

Det finns många sätt att sänka testosteronnivåer om de är för höga. Överdriven testosteron kan leda till irritabilitet, vuxen akne, och en otroligt hög sexlust som kan distrahera dig från vardagen. Naturliga, alternativa behandlingar kommer att sänka din testosteron utan att använda droger.

Kött för Soy

Kött har visat sig öka testosteronnivåer, på grund av de animaliska proteiner. Enligt fitnessspotlight.com, var testosteronnivåerna i strikta vegetarianer betydligt lägre än allätare, eller de som äter både kött och grönsaker. Denna kost skifte kan vara tufft i början och bristen på protein från köttet i sig kan vara ett problem, men det kan tas om hand genom att äta sojabaserade produkter i stället för köttbaserade produkter, som soja innehåller mycket protein och doesn ' t öka testosteronnivåerna.

Saw Palmetto

Enligt articlebase.com, såg naturlig ört palmetto sänker testosteronnivåerna markant när det tas regelbundet, eftersom det används av män som försöker minska storleken på deras prostata och kvinnor som försöker naturligtvis förstora sina bröst. Anledningen mjölkkörtlar ökar hos kvinnor (eller män, för den delen) när du tar Saw Palmetto är att det sänker testosteronnivåerna, vilket annars skulle begränsa storleken på bröstkörtlarna. Med regelbundna tillskott av denna ört, som finns billigt över disk i de flesta livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker, kommer att minska testosteronnivåer.

Drick, rök och stanna uppe sent

När man dricker, röker och sena kvällar är inte de friskaste saker att göra för resten av din kropp, kommer det att minska dina testosteronnivåer betydligt under en kort period. Enligt fitnessspotlight.com, detta missbruk till din kropp tvingar den att skapa kortisol, den mänskliga stresshormon, vilket tär testosteronnivåer. Också, toxiciteten av alkohol och cigarettrök minska testosteron i plasma, vilket sänker testosteronnivåer. Detta är naturligtvis inte rekommenderas som en metod för att minska testosteronnivåer av någon läkare, men om det är en del av din livsstil och testosteronnivåer blir ett problem, kan det hjälpa.