Vad är Drug Metanx?

Metanx är ett recept multivitamin som används för att behandla vissa sjukdomstillstånd, och dosen varierar beroende på behandlings användning. Patienter som tar vissa mediciner eller med några befintliga villkor är avråds använder Metanx och Metanx kan orsaka skadliga biverkningar.

Identifiering

Metanx är varumärket av ett recept multivitamin som tillverkas av Pamlab. Enligt Pamlab produkt webbplats innehåller varje tablett 2.8 mg av folsyra (L-metylfolat), 25 mg av vitamin B6 (pyridoxal 5'-fosfat), och 2 mg Vitamin B12 (metylkobalamin). Dessa vitaminer arbetar tillsammans för att öka blodflödet till nerverna.

Medicinsk användning

Läkare ordinera Metanx att behandla patienter med hyperhomocysteinemi, en sjukdom som kännetecknas av höga nivåer av homocystein i blodet. Enligt coagulationfactors.com, kan detta villkor orsakas av brister i vitaminer som Metanx innehåller, och patienter med detta tillstånd kan vara mer benägna att hjärtsjukdomar och blot proppar som kan orsaka stroke eller missfall och havandeskapsförgiftning hos gravida kvinnor.

Enligt Metanx produkt webbplats kan läkare också använda Metanx att behandla patienter med diabetesneuropati, ett tillstånd som kännetecknas av domningar, sveda eller stickningar i händer och fötter. Detta tillstånd kan orsaka sömnlöshet eller svårt att somna.

Doser och administration

Enligt den läkemedelsinformation webbplats receptbelagda läkemedel-information.com ska patienterna ta Metanx genom att följa rekommendationerna från sin läkare, beroende på skick. De rekommenderar att dricka ett glas vatten med varje tablett, och sprida doser med jämna mellanrum för att maximera en effektiv absorption. Metanx kan tas med eller utan mat. Drugs.com säger att inte är en anledning till oro att missa en dos, men att patienter som missar en dos ska ta Metanx så snart som möjligt, men undvika dubbel dosering.

Kontra

Metanx kan interagera negativt med ett antal andra receptbelagda läkemedel, inklusive hydantoiner (en klass av antikrampframkallande) och fluorouracil (en typ av cancerläkemedel).

Receptbelagda narkotika-information.com rekommenderar att patienter som är rökare, eller som förbrukar alkohol och koffein på regelbunden basis bör rådfråga en läkare innan du tar Metanx. Patienter som lider av anemi, kvinnor som är gravida eller försöker bli gravid och ammande mödrar bör också rådfråga en läkare innan du tar detta läkemedel.

Enligt drugs.com är Metanx rekommenderas inte till barn.

Biverkningar

Drugs.com rapporterar att patienter som tar Metanx kan uppleva ett antal allergiska reaktioner som sträcker sig från ansträngd andning, tryck eller smärta i bröstet, utslag, nässelfeber, svullnad av ansikte, mun, läppar eller tunga, yrsel eller klåda.

De listar de vanligaste biverkningarna av att ta Metanx som dåsighet, diarré, domningar, stickningar eller en känsla av att hela kroppen har blivit svullen.