Vad är den mest effektiva behandlingen för RA?

Reumatoid artrit (RA) är en sjukdom som påverkar lederna och orsakar inflammation, gemensam färg, stelhet efter långa perioder av inaktivitet, och trötthet. Symtomen vid RA presentera sig på olika sätt i de flesta patienter, och kan faktiskt gå i remission. Det finns effektiva behandlingar - både kirurgiska och icke-kirurgiska - att kontrollera smärta och stelhet i samband med reumatoid artrit.

Kirurgi

Den mest effektiva behandlingen för reumatoid artrit är ledbyteskirurgi. Under denna procedur, ersätter en kirurg en hel gemensam med en plast eller metallprotes. Detta är vanligtvis en sista utväg och rekommenderas generellt när en person har drabbats av allvarliga ledskador. Många gånger under denna procedur en sena som också har påverkats av RA kommer att repareras, och eventuella ben missbildningar kommer att tas bort.

NSAID

Over-the-counter läkemedel som kallas NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) rekommenderas för RA-behandling. Dessa inkluderar ibuprofen, aspirin och naproxen. Dessa läkemedel kan hjälpa till att lindra mindre inflammation och smärta när de används på rätt sätt och under en längre tidsperiod.

Kortikosteroider

Receptbelagda läkemedel som kallas kortikosteroider ibland ordinerats av läkare. Droger såsom metylprednisolon och prednison kan minska smärta och inflammation och kan bidra till att minska försämring av lederna. Dessa mediciner ges som kortsiktiga lösningar eftersom deras utökad användning kan få dem att bli verkningslösa.

DMARD

DMARD (sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel) används normalt i kombination med NSAID och kortikosteroider för att minska mängden ledskador drabbar RA-patienter. Dessa läkemedel är mycket effektivare om sjukdomen diagnostiseras tidigt. DMARDs som vanligtvis används injicerbara guld, metotrexat, azatioprin, klorokin och sulfasalazin.