Vad är artrit i knä?

Knäleden är ett av de områden som vanligen drabbas av artrit. The Journal of American Medical Association (JAMA) berättar att fram till år 2020 detta försvagande får destruktiva och smärtsam sjukdom påverkar cirka 60 miljoner människor i USA.

Typer

American Academy of Orthopaedic Surgeons listar de tre typer av artrit drabbar knäet som reumatoid artrit (RA), kopplat till ett immunsystemsvar som förstör brosk; Artros (OA), bortnött brosk orsakar ben att gnida mot ben; och posttraumatisk artrit som utvecklas som ett resultat av en skada.

Medicinering

Mediciner används för att behandla artrit inkluderar över disk artrit smärta läkemedel såsom Tylenol artrit smärta Formel och Aleve; receptbelagda läkemedel innefattar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), Hydrocodone (Vicodin), muskelavslappnande och kortison. Injicerbara smörjmedel är också tillgängliga för att minska friktion och inflammation.

Icke-kirurgisk behandling

Icke-kirurgiska behandlingsalternativ för hantering av smärta, svullnad och begränsning rörelse som följer artrit i knä, som nämns av Institutet för Artroskopi & Sports Medicine, omfattar motion, gemensamma stöd (skenor, hängslen), viktkontroll och varm eller kalla kompresser.

Kirurgisk behandling

De kirurgiska alternativ för behandling av svår knäledsskador till följd av artrit inkluderar en protes utbyte av hela knäleden eller en ensidig (delvis) ledplastik utföras när artrit skadan har påverkat endast ett område av det gemensamma. Båda förfarandena beskrivs på KneeReplacement.com.

Alternatives

På deras hemsida, Hälsobiblioteket beskriver alternativa behandlingar som är tillgängliga i form av akupunktur, som utförs med nålar för att erbjuda tillfällig lindring av smärtsamma artrit lederna, eller med magnetpuls terapi för att regenerera ben och bindväv som använder magneter och det elektromagnetiska fältet kring den drabbade webbplatsen .