Vad är Alkalol?

Alkalol är en slem rengöringsmedel som kan användas för att rengöra den nasala passager, hals och mun. Det uppfanns över hundra år sedan och dess tillverkare hänvisar till det som en mer "naturlig alternativ" för slemrelaterade problem. Detta beror Alkalol var avsiktligt formuleras att använda så lite alkohol som möjligt. Det är en koksaltlösning och vätska infunderas med flera antiseptiska örter.

Ingredienser

Enligt Alkalol Co, har lösningen följande ingredienser, genom beslut av högsta procent: renat vatten, mentol, eukalyptol, tymol, kamfer, benzoin, vintergrönolja, grönmyntaolja, tallolja, kanelolja, kalium alun, kaliumklorat , natriumbikarbonat, natriumklorid, alkohol och karamellfärg. Företaget hävdar Alkalol har bara 2/100 av 1 procent alkohol i sin formel.

Historia

1896 James P. Whitters bildade Alkalol Co efter att ha etablerat formeln för dagens lösning. Enligt företaget, Whitters var en apotekare som ville skapa en antibakteriell lösning utan en hög koncentration av alkohol. Whitters började marknadsföra saltlösning nationellt efter Massachusetts bolag bildat 1907 Det har varit en familjekontrollerad verksamhet sedan dess.

Användningar

Alkalol är en over-the-counter lösningen syftar till att ta itu med gemensamma nasal och halsfrågor utan behov av receptbelagda läkemedel. Företaget rekommenderar det som en mun skölj, gurgla lösning eller nässköljning. Många använder det för symptom i samband med kroniska trafikstockningar, allergier, bihåleinflammation, bakteriella infektioner i halsen och bihålorna, baksnuva och muntlig smärta.

Procedur

Alkalol kan användas full styrka eller som en spädning, beroende på tillståndet. För mun sköljning, rekommenderar företaget att använda en outspädd alikvot av cirka fyra teskedar. Processen kan upprepas så mycket som behövs och bör inte sväljas om möjligt. Det är samma process för gurgling. För nasal tvätta, kan användas utspädd eller outspädd lösning. En halv-och halv-lösning är den högsta utspädningen av Alkalol Co föreslår. Om späd blandning med varmt vatten eller en saltlösning. Näsgångarna kan sköljas med en Neti potten, Alkalol nasal kopp, spruta, spray flaska eller annan bevattning enhet.

Diverse information

Alkalol har en hållbarhetstid av omkring tre år. Även om lösningen inte ska sväljas, den värsta faran man kan förvänta sig är en orolig mage. Alkalol kan också användas för att behandla mindre hudirritationer som bugg bites, solbränna och mindre brännskador på huden.