Vaak Huiduitslag bij kinderen

Een uitslag wordt beschreven als een reactie van de huid veroorzaakt een rode uitbarsting. Veel daders kan rash, zoals een infectie, een allergie, een virus, een insectenbeet of een reactie op een bepaalde medicatie. Volgens askdrsears.com, een website gerund door pediaters, de meeste uitslag zijn niet schadelijk en hebben geen behandeling nodig, maar een paar zijn ernstig en zijn veroorzaakt door iets dat potentieel dodelijk zijn. Als u merkt dat uw kind een uitslag, proberen te bepalen wat kan dit veroorzaakt hebben en contact opnemen met zijn arts.

Hives

Hives zijn striemen die plotseling kunnen verschijnen en verspreiden zich snel. Vaak lijken op de romp, soms op de extremiteiten en zelden op het gezicht. Hives kunnen verschijnen in verschillende vormen: ronde of onregelmatig, klein of groot, en in clusters of alleen. Zij kunnen worden veroorzaakt door een allergische reactie of een verkoudheid of koorts. Hoewel netelroos zijn over het algemeen niet schadelijk op zich, als een allergische reactie heeft veroorzaakt, kunnen ze gevaarlijk zijn. Let op je kind voor noodgevallen symptomen zoals braken en ademhalingsproblemen.

Eczeem

Eczeem kan worden veroorzaakt door een genetische aanleg voor droge en geïrriteerde huid of huidallergie. Bij mild, kan eczeem verschijnen als niveau droge en witte vlekken, maar wanneer een kind een flare-up hij kan hebben verhoogd, rode, geïrriteerde plekken ondergaat. Bij zuigelingen en jonge kinderen, blijkt eczeem vaak aan de binnenkant ellebogen en achter de knieën. Oudere kinderen ervaren meestal aan de voorzijde van de knie en de buitenzijde van de ellebogen. Eczeem kan chronisch of tijdelijk zijn, deels afhankelijk van de vraag of deze is veroorzaakt door een allergie. Alleen een arts kan diagnosticeren en behandelen van eczeem na een volledig onderzoek.

Waterpokken

Waterpokken is een virale uitslag die is zeer besmettelijk en vaak voor bij kinderen. In het begin lijkt waterpokken als een paar jeukende rode bultjes of vlekken. In de komende dagen, meer en meer hobbels verschijnen en oude hobbels blister. Koorts komt vaak voor en kan duren tot vijf dagen. Binnen twee weken moeten alle hobbels worden vastgeroeste voorbij. Zodra alle van hen hebben korst over en de koorts van het kind is weg, hij is niet meer besmettelijk.

Ringworm

Ringworm is een schimmel uitslag die door andere besmette mensen of dieren. Het jeukt meestal en het lijkt als een verhoogde ring met een huid die normaal in het midden verschijnt. Het kan eruit zien als een ring of aanwezig zijn als meer dan 10 ringen. Een arts diagnosticeert meestal ringworm en neem de droge huid van de uitslag en de behandeling ervan. De uitslag wordt meestal behandeld met over-the-counter anti-schimmel crèmes.

Contact Rash

Er zijn twee soorten van contact huiduitslag. De eerste barst als gevolg van contact met dergelijke irriterende stoffen zoals poison ivy en chemicaliën. Het lijkt erop rode vlekken of bulten op de huid, en kan een krokant oppervlak. Het is meestal beperkt tot één of een paar kleine porties op het lichaam. Het tweede type van contact uitslag wordt meestal verspreid over het hele lichaam en kan verschijnen als kleine rode vlekken of puistjes. Het kan worden veroorzaakt door een irriterend als gras, lakens, wasmiddel, zwembad water of zeep. Beide kunnen worden behandeld met over-the-counter of recept hydrocortison crème, afhankelijk van de ernst van de uitslag.