Utvärdering av Hip Pain

Orsakerna till höftproblem kan vara svårt att sätta fingret på höften i sig är ganska komplex och består av ligament, senor, ben, muskler, leder, blodkärl och slemsäckar. Ofta symptomen patienten har kommer att leda till en fast diagnos.

Egenskaper

Hip smärta kan bestå av en molande värk, vassa skytte smärta eller konstant smärta med svårigheter att gå.

Förhållanden som orsakar höftsmärta inkluderar ischias, vilket inkluderar kompression av en nerv; artros i höftleden själv; bäcken fraktur; muskelansträngning; bursit, som består av vätskeansamling; och trauma som faller.

Behandling

Behandlingen beror på vad som utgör smärtan. Konservativa alternativ inkluderar mjuka stretchövningar vila, ibuprofen mot smärta och inflammation, och.

Om en muskel i höften har varit ansträngd, kommer den konservativa behandlingen vara valet.

Om smärtan beror på en utbuktande skiva som inte svarar på konservativ behandling, är nästa steg att undersöka ett operativt val som heter diskektomi. Denna operation tar bort utbuktande skiva helt så att den inte längre komprimerar nervändarna.

Om artros har slitit bort brosket i höftleden, kan det vara nödvändigt att genomgå höftledsplastik, där en konstgjord höft eller protes ersätter den sjuka höften; Detta förfarande kallas total höftledsplastik. (Se referens 1)

Signifikans

Endast 10 procent av dem med ett diskbråck någonsin behöver kirurgi.

Nästan 200.000 Total höftledsplastik operationer utförs i USA varje år på grund av svår osteoarthris eller trauma som en fraktur. Denna operation kommer att utföras vid dagliga aktiviteter såsom promenader kraftigt hindras.

Överväganden

Hip smärta tenderar att vara ett vanligt klagomål som höftleden i sig är den största gemensamma att bära vikt.

Varning

En läkare bör undersöka höften för att lokalisera orsaken bör smärtan inte avtar efter tre dagar av konservativ behandling.