USDA Definitie van een bijproduct

De USDA definitie van een bijproduct begrijpen, helpt de gemeenschappelijke definitie van de term kennen. Merriam-Webster definieert een bijproduct als iets geproduceerd in een algemeen industrieel of biologisch proces naast het hoofdproduct. Veel gewone voedingsmiddelen zijn bijproducten, zoals het vet gehaald van melk en gebruikt voor boter, slagroom en roomkaas.

USDA Definition

De definitie die door de USDA is beschikbaar op haar website voor de Voedselveiligheid en Inspectie Service (FSIS). De definitie is beperkt tot het gebruik in de vleesverwerkende industrie en ieder deel geschikt zijn voor gebruik als menselijk voedsel, anders dan vlees, dat is afgeleid van één of meer runderen, schapen, varkens en geiten. De FSIS merkt verder op dat dit dezelfde definitie wordt toegepast op producten van paarden.

By-product gebruikt

De USDA beperkt de definitie tot toepassingen voor de menselijke voeding. Met de vleesindustrie als voorbeeld worden vleesbijproducten vaak gebruikt in diervoeding en de chemische industrie. Bijproducten van de levensmiddelenindustrie worden gebruikt bij de vervaardiging van andere levensmiddelen voor menselijke consumptie, zoals worst, gelatine, smaakstoffen en meer.

Etiketteringsvoorschriften

Het gebruik van dierlijke bijproducten zoals orgaanvlees (hart, nier, lever) beperkt volgens terminologie in de productnaam of etiket. Met worst als voorbeeld, vleesbijproducten zijn niet toegestaan ​​in "verse worst" of "vers vlees worst. ' Echter, het maakt het mogelijk voor bijproducten van vlees in '' ontbijt worst 'of hele hog worst.'