US Public Health Service opportunistische ziekten

US Public Health Service opportunistische ziekten

In een gezond lichaam met een functionerend immuunsysteem, witte bloedcellen die CD4 cellen aanvallen en virussen vernietigen. Slachtoffers virus kan ellendig voor een paar weken, maar ze overleven en weer hun gezondheid. Ziekten die het immuunsysteem, zoals HIV, compromitteren voorkomen dat het lichaam afweren voorkomende infecties en ziektes. Uiteindelijk, mensen met aids en andere immuunsysteem onderdrukken problemen beginnen te ernstige gezondheidsproblemen, de zogenaamde opportunistische infecties ontwikkelen. Volgens de Centers for Disease Controle en Preventionc meeste AIDS patiënten sterven aan de secundaire ziekten veroorzaakt door opportunistische infecties.

Invasieve baarmoederhalskanker

Invasieve cervicale kanker is een ziekte die begint met een HPV-infectie. HPV is een groep van virussen die de cervix kunnen infecteren. Bij de meeste mensen zal HPV verdwijnen op zijn eigen. In andere gevallen, artsen vindt abnormale precancereuze cellen veroorzaakt door HPV en doden voordat ze leiden tot kanker. Als HPV onopgemerkt zal invasieve baarmoederhalskanker diep verspreid in de cervix en de baarmoeder. Invasieve baarmoederhalskanker de US Public Health Service lijst van opportunistische ziekten omdat vrouwen die een auto-immuunziekte of neem geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken zijn vatbaarder voor de verspreiding van baarmoederhalskanker en hoger risico.

Recidiverende pneumonie

Mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem niet in staat zijn om te vechten tegen infecties en uiterst gevoelig voor terugkerende aanvallen van longontsteking. Dit omvat mensen met HIV en AIDS, kanker, in het bijzonder leukemie en Hodgkin lymfoom, mensen die chemotherapie, orgaantransplantaties en mensen die corticosteroïden of andere geneesmiddelen ontworpen om het immuunsysteem te onderdrukken hebben ondergaan. Terugkerende longontsteking begint met een bacteriële infectie die zich ontwikkelt tot een longontsteking wanneer het lichaam de natuurlijke afweer verzwakt. Elk longontsteking verder verzwakt het lichaam en het immuunsysteem beschadigt.

Cytomegalovirus Disease

Cytomegalovirus transmissie is van persoon tot persoon, seksuele, aangeboren of door middel van transplantatie, maar vormt weinig gevaar voor de gezonde mensen. Ernstige complicaties van de ziekte komen vooral bij mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, vooral die met AIDS en transplantatiepatiënten. Cytomegalovirus onderdrukt het immuunsysteem nog verder en kan leiden tot extra complicaties van HIV-infectie, waaronder longontsteking. Cytomegalovirus kan het zicht vallen, waardoor laesies op het netvlies, of de slokdarm, darmen, darmen, alvleesklier of pulmonaire systeem in een immuungecompromitteerde patiënt. Het is op de US Public Health Service lijst van opportunistische ziekten, omdat mensen met een gezond immuunsysteem nauwelijks worden beïnvloed door infectie en hebben vaak geen idee dat ze besmet zijn.