Urineweginfecties

Elke ontsteking van de urinewegen wordt beschouwd als een urineweginfectie. Ook bekend als een UTI, dit soort infecties zijn zo vaak voor dat het grootste deel van de bevolking zal tenminste één ervaren tijdens hun leven. Gelukkig zijn ze ook gemakkelijk te behandelen door het gebruik van antibiotica.

Soorten

Het urine-systeem omvat de nieren en de urineleiders, en de urethra en blaas. Urineweginfecties kan beïnvloeden elk van deze organen, hoewel zij beginnen meestal in de urethra en werken hun weg. Daarom urethritis - ontsteking van de urinebuis - is de meest voorkomende vorm van infectie van de urinewegen. De volgende stap is meestal cystitis of blaasontsteking. De meest ernstige vorm van urineweginfectie is een ontsteking van de urineleiders en nieren, die pyelonefritis genoemd.

Oorzaken

Urineweginfecties worden veroorzaakt wanneer bacteriën die normaal leeft op uw huid of in uw darmkanaal wordt verspreid naar uw urinewegen. Bijna alle UTIs beginnen in de urethra, de buis gebruikt als urine het lichaam verlaat. Meestal het immuunsysteem zorgt voor de binnendringende bacteriën, maar de bacteriën kan reproduceren en hechten aan de urine voering. Na verloop van tijd, de bacteriën reizen op de urinewegen, het aanwakkeren van de blaas, urineleiders en nieren.

Symptomen

Het grootste product van de urinewegen is urine, dus is het logisch dat de symptomen van een urineweginfectie te zien in de urine. Als u last heeft van één van deze infecties, zult u merken dat uw urine is donker of bewolkt. Uw urine kan ook ruiken pittiger dan normaal. In sommige gevallen kan uw urine zelfs bloed bevatten. U kunt ook last pijnlijk of branderig gevoel bij het plassen.

Diagnose

Zodra u de symptomen van een urineweginfectie merkt, moet u uw zorgverzekeraar voor diagnose te zien, zeker als dit je eerste. Hij zal u waarschijnlijk vragen om een ​​urinemonster om uw infectie te bevestigen door middel van een analyse van de urine. Een analyse van de urine zal uw urine te testen op de aanwezigheid van bacteriën. Uw urine is normaal steriele, dus als er bacteriën is een goede indicatie van infectie. Voor degenen die ervaring terugkerende urineweginfecties, kan uw zorgverzekeraar ook wel een urine cultuur, groeien de bacteriën in uw urine voor identificatie. Dit kan hem meer specifieke informatie te geven over uw type infectie, waardoor hij dit efficiënter te behandelen.

Behandeling

De meeste zorgverleners zal antibiotica voorschrijven om een ​​urineweginfectie te behandelen. Amoxicilline en ciprofloxacine zijn twee veel voorkomende antibiotica gebruiken om urineweginfecties te behandelen. Afhankelijk van het type en de ernst van de infectie, kunt u antibiotica tot twee weken. U moet worden gewaarschuwd dat u misschien merken dat uw symptomen verdwenen na slechts een korte tijd op de antibiotica. Echter, je moet nog steeds de afwerking van de gehele recept om een ​​terugkerende infectie of andere complicaties te voorkomen. Neem altijd alle medicatie als uw zorgverzekeraar heeft geregisseerd en spreek met hem voordat u wijzigingen aanbrengt.