Unieke kenmerken van de huid Mollen

Vlekken zijn vaak huidletsels dat de kans kunnen kanker in sommige individuen. Volgens webMD.com, zal een persoon 10 tot 40 moedervlekken op haar lichaam door de tijd dat ze volwassen is. Bewust worden van de individuele mol kenmerken zal helpen bij de vroege opsporing van de huidkanker melanoom.

Identificatie

Mollen zijn donkere vlekken of huid gezwellen die in grootte variëren van kleine puntjes tot een centimeter. Het uiterlijk verschilt ook van platte of gladde tot een verhoogde of ruwe bult. Mollen worden geclassificeerd als kanker of niet-kanker. Niet kanker mollen geen behandeling of de verwijdering ervan vragen, tenzij ze ongemakkelijk of cosmetisch onaantrekkelijk.

Oorzaak van Mollen

Mollen worden veroorzaakt door een overmatige groei van de huid pigment in een geïsoleerd gebied, het creëren van de donkere vlek of stoot. Het aantal mol die op een persoon varieert op basis van genetische erfelijke factoren en overmatige blootstelling aan de zon. Mensen met een overmaat van 100 mol hebben een hogere kans op melanoom.

Soorten Mollen

De meeste moedervlekken niet-kanker en verschijnen als donkere vlekken of hobbels die zijn donkerbruin of zwart. De mollen kunnen veranderen van vorm of kleur als een persoon ouder wordt, en sommige moedervlekken zal haren produceren. Aangeboren soort nevi mollen zijn die bij de geboorte verschijnen. Dit soort mol heeft een hoger risico op het ontwikkelen tot een melanoom en moeten onmiddellijk worden geëvalueerd, indien groter dan 7 mm. Dysplastische nevi soort mollen verschijnen op een persoon na de geboorte, zijn onregelmatig gevormd en groter dan een potlood gum. Het is gebruikelijk voor mensen met dysplastische moedervlekken meer dan 100 mol hebben en een groter risico voor het ontwikkelen van melanoom.

Kankergerelateerde aandoeningen

Elke mol dat veranderingen in grootte of kleur of onregelmatig gevormde moeten worden geëvalueerd door een dermatoloog. Na de ABCDE's of mole kenmerken zal helpen om te identificeren of er een kankerachtige aandoening. Deze letters staan ​​voor asymmetrie, grens, kleur, diameter en hoogte. Asymmetrie betekent dat de mol is niet gelijkmatig gevormd, als de ene kant niet de andere wedstrijd. De grenzen moeten niet gekarteld of onregelmatig. Een mol moeten een uniforme kleur hebben, zonder de aanwezigheid van rode, witte of blauwe tinten gemengd met de normale tan of zwart kleuren. Verdachte moedervlekken hebben een grotere diameter dan een standaard potlood gum. Een mol die wordt verhoogd of wordt verhoogd in de tijd worden bepaald.

Andere Skin Spots

Skin tags zijn kleine huidkleurige flappen van weefsel die niet gevaarlijk zijn. Deze tags zijn vaak voor bij zwaarlijvige en oudere vrouwen. Lentigines worden verduisterd plekken van de huid meestal veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Deze vlekken zijn vaak te vinden in de reële huid mensen. Sproeten zijn kleine bruine vlekken te vinden op het gezicht en de armen en worden niet beschouwd als een bedreiging voor de gezondheid, zelfs als u in grote hoeveelheden.