Unieke Feiten over Ringworm

Ringworm is een infectie van de opperhuid die invloed hebben op zowel mensen als dieren. Op de huid van mensen, ringworm is een iets verhoogde rode uitslag met een normale huid binnen de perimeter. Unieke feiten over ringworm suggereren dat de naam die aan deze huidinfectie wat verwarring kan veroorzaken.

Wat is Ringworm?

Ringworm heeft niets te maken met een microscopisch kleine worm die zich nestelt in de huid. Integendeel, het is veroorzaakt door schimmel-achtige schimmels of dermatofyten, die op het huidoppervlak bevinden, merkt de Mayo Clinic.

Ringworm Infection

Er is meer dan alleen maar een manier om een ​​ringworm infectie te krijgen - het kan worden verspreid door direct contact met een besmet persoon, van een dier met ringworm, van iets wat een besmet persoon of dier is onlangs aangeraakt aanraken of wrijven tegen, of in zeer zeldzame gevallen van besmette grond.

Verwante Huidaandoeningen

Ringworm op het lichaam, of tinea corporis, is nauw verwant aan andere schimmelinfecties die kunnen invloed hebben op de mens. Deze omvatten voetschimmel, jock itch en ringworm van de hoofdhuid.

Wie het waarschijnlijk Ringworm Get

Ringworm is een veel voorkomende infectie, en iedereen kan het krijgen; echter, is het meest voor bij kinderen. De schimmel die ringworm veroorzaakt is ook meer waarschijnlijk optreden bij mensen die regelmatig zweten of die lijden aan lichte verwondingen aan de huid, nagels of de hoofdhuid.

Vroege behandeling

Besmette personen bleken beter te herstellen zonder hun haar, zodat in de 19e eeuw verschillende vormen van epileren in dienst waren. Nog in de jaren 1900, besmet schoolkinderen in Londen moest gaan om te worden onderworpen aan Xray therapie, die als gevolg van hun haar uit te vallen. Veel kinderen en arbeiders overleden als gevolg van blootstelling aan straling.