Ultrasound & Baby Veiligheid

Ultrasound & Baby Veiligheid

Tijdens de zwangerschap worden echo routinematig uitgevoerd om de groei van de baby beoordelen en diagnosticeren van potentiële problemen in ontwikkeling. Veel moeders-to-be zijn bezorgd over de veiligheid van frequente echo en het effect dat ze kunnen hebben op het ongeboren kind.

Wetenschappelijke Theorie

Echo's sturen geluidsgolven door de buik van de moeder. Deze geluidsgolven weerkaatsen tegen de zich ontwikkelende foetus om een ​​foto van de baby te creëren via de echografie-machine.

Gebruik

Ultrasound in de vroege zwangerschap wordt gebruikt om de zwangerschap te dateren, sporen van meerdere embryo's en het bepalen van een miskraam risico. In midden- en late zwangerschap echografie wordt gebruikt om afwijkingen te identificeren, te bepalen geslacht en beoordelen groei.

Diagnose van problemen

Sommige problemen die echo kan de diagnose van onder meer geboorteafwijkingen en problemen met de placenta of navelstreng die kunnen leiden tot levensbedreigende complicaties bij de baby of de moeder als ze niet ontdekt voor de geboorte.

Bezorgdheid over veiligheid

Veiligheid bezorgdheid geuit over de door echo's warmte en het effect op ongeboren baby's. In sommige lab studies, cellen ondergaan frequente echografie blootstelling hebben aangetoond schade en een paar studies hebben echografie gebruik te laag geboortegewicht en zintuiglijke problemen verbonden.

Aanbevelingen

Omdat de weinige studies die negatieve effecten zijn nooit bevestigd en diagnosticeren van ernstige aangeboren afwijkingen of levensbedreigende problemen via echografie kunnen baby's en moeders het redden van levens, artsen adviseren over het algemeen het gebruik ervan tijdens de zwangerschap.