Uitpuilende Disc Treatment Options

De wervelkolom bestaat uit individuele wervels die van elkaar zijn gescheiden door kleine, gelei-achtige blaasjes genoemd discs. Deze schijven die kussen en ter ondersteuning van de wervelkolom, soms verhuizen van plaats of uitstulping, een aandoening die een verscheidenheid van pijnlijke symptomen kunnen veroorzaken. Er zijn echter behandelingsmogelijkheden beschikbaar.

Activiteit Modificatie

Elimineren en / of het verminderen van de deelname aan activiteiten die irriteren een uitpuilende schijf of oorzaak verhoogde rugpijn is een standaard vorm van behandeling ontworpen om een ​​uitpuilende schijf probleem te beheren. Bepaalde bewegingen draaien zijn vaak best vermeden omdat dit soort bewegingen kan overdreven belasting van de schijven en wervels van de rug.

Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt, gewoonlijk van, maar niet beperkt tot, gamma bewegingsoefeningen, deep tissue massage en elektrische spierstimulatie, is een zeer effectieve behandeling voor uitpuilende schijven. Deze soorten therapeutische technieken kan zeer effectief in het verminderen van de pijn en gevoelloosheid geassocieerd met een uitpuilende schijf.

Pijnmedicatie

Het gebruik van pijnmedicatie, hetzij voorgeschreven of over-the-counter, is een levensvatbare en aanbevolen behandelingsoptie voor uitpuilende schijven. Verschillende pijnstillers, inclusief niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en spierverslappers, evenals opium gebaseerde voorgeschreven medicijnen zijn beschikbaar om de pijn en ongemak veroorzaakt door uitpuilende schijven behandelen.

Epidurale injecties

Epidurale injecties, die toediening in de epidurale ruimte van de wervelkolom zijn zeer effectief voor de behandeling van pijn en / of gevoelloosheid geassocieerd met uitpuilende schijven. Een corticosteroïden, meestal cortisone, wordt geïnjecteerd in de epidurale ruimte rond een uitpuilende schijf, een injectie die normaal biedt significante pijnverlichting en een verbeterde werking.

Tractie

Uitpuilende schijven die niet zijn hernia, of gescheurd, kan vaak tijden worden behandeld met tractie, wat inhoudt dat het plaatsen van de achterkant (meestal de onderste en middelste rug) onder constante, lichte tot matige spanning. Een machine aangesloten op een set katrollen toepassing variërende niveaus van spanning op de rugspieren, die kunnen helpen herschikken en verzachten uitpuilende schijven en irritatie te verminderen.