Typer av kolesterolsänkande Örter och vitaminer

Du hittar vanligtvis kolesterol som ett naturligt förekommande ämne i kosten och som produceras av levern. Det är viktigt för många funktioner i kroppen, men du kan också få för mycket av det. En hög nivå av kolesterol kan orsaka stroke, aterosklerotisk vaskulär sjukdom, hjärtinfarkt, sjukdomar i de perifera artärerna i benen och hjärtsjukdom. Om den lämnas obevakad och högt, träskor kolesterol blodkärlen och minskar dem, vilket orsakar dåligt blodflöde. Du kan sänka ditt kolesterol nivå med örter och vitaminer.

Grönt te

Grönt te sänker LDL, eller "onda" kolesterolet, och triglycerider i blodet. Det ökar också HDL, eller "goda" kolesterolet, samtidigt.

Policosanol

Detta är ett utdrag gjorda av sockerrör vax. Det visar löfte om att sänka kolesterolnivåerna. Det väcker också HDL-nivå och sänker LDL-nivå.

Kronärtskocka Leaf Extract

Kronärtskocka bladextraktet kan fungera genom att begränsa syntesen av kolesterol i kroppen. En tysk studie visade att kronärtskocka blad sänkte en grupp kolesterol med cirka 18 halv procent efter 6 veckor.

Guggulipid

Denna ört från Indien är effektivare än många av de receptbelagda läkemedel för att sänka kolesterol, enligt de första kliniska försök.

Vitamin B3, niacin.

Läkare rekommenderar ofta niacin för att öka nyttan av kolesterol medicinering. Det bidrar till att öka HDL nivåerna och lägre LDL.

Lecitin

Lecitin hjälper till att dispergera kolesterol från kroppen och förhindrar fettet från att bygga i artärerna.