Typer av Heel & Bone Spurs

Häl och ben sporrar är källan till smärta för många människor. Hälsporre förekommer oftare hos kvinnor på grund av olika typer av skor. Ben sporrar kan inträffa på något ben var som helst i kroppen. Icke-steroida antiinflammatoriska och kortikosteroid läkemedel förskrivs för att hjälpa till med smärtlindring av hälen och ben sporrar. I svåra fall kan operation utföras för båda typerna av sporrar.

Hälsporre

Den största ben i foten är hälen det absorberar mer chock och tryck än något annat ben i foten. Hälsporre odla som en oregelbunden tillväxt på hälbenet. När plantar fascia separerar från hälen, kalkavlagringar uppstår och skapa en hälsporre. Den plantar fascia är ett brett band av vävnad trådiga sitter på undersidan av foten och löper från framsidan av foten till hälen. Hälsporre är oerhört smärtsamt speciellt när du står eller går. Överpronation (plattfot) orsakas oftast av sträckningen av plantar fascia. Personer med pes cavus (onormalt höga valv) kan utveckla och lider av hälsporre också.

Bone Spurs

Osteofyter ofta kallas ben sporrar är beniga utsprång som bildar längs kanterna på benen. När ben sporrar skaver mot andra ben och nerver, de utlöser smärta. Bone sporrar har förmågan att bilda på varje ben i kroppen. De kan bilda på platser där ett ben möter en annan eller om ledband och senor fäster till ben. De flesta ben sporrar kan gå obemärkt förbi för många år eftersom de har oftast inga symptom. Bone sporrar kan bryta benen de är knutna till och bli vad läkarna kallar lösa kroppar. Oftast när sporre pauser från benet den blir inbäddad i närheten synovium (gemensamma). Lösa organen kan glida in mellan lederna och orsakar intermittent låsning av denna särskilda gemensamma.

Bone Spurs på knä

Som brosk minskar från knät, de gemensamma sinnen som yta minskar. Det gemensamma kompenserar därefter genom att bilda ben sporrar. Bone sporrar i knät gör böjning eller förlängning av benet oerhört smärtsamt. Vissa ben sporrar formen och komma i vägen för ben och senor i knät som verkar effektivt.

Spinal och Cervical Bone Spurs

Spinal ben sporrar kan trycka mot nerver i ryggraden och även på ryggmärgen. När de gör det orsakar smärta och även domningar på andra ställen i kroppen. Bone sporrar på halsen kallas livmoderhalscancer ben sporrar. Ofta kan de skjuter inåt göra svälja svårt och andas smärtsam. Cervical ben sporrar kan också trycka mot vener och orsaka blodflödet till hjärnan som ska begränsas.

Bone Spurs på axlar och fingrar

Rörelseomfång i axeln kan begränsas av ben sporrar. De kan också gnida mot rotatorkuffen, vilket gör rörelser smärtsamma. Det kan också orsaka tendinit (svullnad) och bristningar i rotator cuff. Bone sporrar på fingrarna verkar som hårda utbuktningar under huden. Detta kan leda till att fingrarna ser onormalt. Bone sporrar på fingrarna kan orsaka sporadiska smärta.