Type zuur dat maakt Protein

Type zuur dat maakt Protein

Eiwit is een onderdeel van elk orgaan, cellen en weefsels in je lichaam. Eiwit is noodzakelijk voor een gezonde huid en haar en het opbouwen van een gezonde, droge spiermassa. Het helpt ook je lichaam produceren enzymen en bevordert een gezond immuunsysteem. Je lichaam krijgt een groot deel van de eiwitten die het nodig heeft uit het voedsel dat je eet. De meeste Amerikanen eten meer dan genoeg eiwit in hun dagelijkse voeding. Volwassenen moeten 46-56 gram eiwit per dag. Een pindakaas en jam sandwich heeft ongeveer 70 g eiwit, dat is meer dan genoeg.

Aminozuren

Het eiwit in je lichaam is voortdurend afgebroken en vervangen door nieuwe eiwitten. Het voedsel dat je eet wordt verteerd tot aminozuren. Aminozuren fungeren als "bouwstenen" die deel uitmaken van eiwit. Twintig verschillende aminozuren bundelen om alle soorten eiwitten maken. Sommige aminozuren kunnen niet door het lichaam maar essentieel, daarom worden ze aangeduid als essentiële aminozuren. U essentiële aminozuren uit een combinatie van compleet, incompleet en complementaire eiwitbronnen.

Compleet, incompleet en aanvullende Eiwitten

Je lichaam essentiële aminozuren moet het eiwit maken van volledig eiwitbronnen. Voedsel bronnen van complete eiwitten zijn melk, mager vlees, vis, gevogelte en eieren. Onvolledige eiwitbronnen zijn laag in één of meer essentiële aminozuren. Een voorbeeld van een onvolledig eiwit rijst. Combineren rijst met droge bonen, die ook laag in essentiële aminozuren, een bron van aanvullende eiwitten. Aanvullende eiwitten twee onvolledige eiwitbronnen die alle essentiële aminozuren.

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Mannen tussen 19 en dan moet 56 g eiwit te krijgen; vrouwen in de leeftijd 19 en dan moet 46 g eiwit te krijgen. Jongens van 14 tot en met 18 moeten 52 g eiwit te krijgen; meisjes leeftijd 14 tot en met 18 moeten 46 g krijgen. Kinderen van 4 tot en met 8 moeten 19 g eiwit te krijgen; kinderen van 1 tot en met 3 moet 13 g eiwit te krijgen.

Eiwittekort

Eiwit-deficiëntie is zeldzaam in de VS, maar je kan het risico op een tekort als u een veganistisch of vegetarisch dieet te eten. U kunt de eiwitten die je nodig hebt door de integratie van peulvruchten, granen en een verscheidenheid van groenten in uw dieet. Tekenen dat je niet kan krijgen genoeg eiwitten bevatten broze nagels, vermoeidheid, zwakte, frequente infecties, vochtretentie, gewichtsverlies en verlies van spiermassa.