Type 2 Diabetes Levensverwachting

De prevalentie van type 2 diabetes is gestegen in de afgelopen decennia. De aandoening treft miljoenen mensen en is een van de belangrijkste doodsoorzaken. Voor velen type 2 diabetes is een slopende ziekte die een vermindering van de totale kwaliteit van leven veroorzaakt. De gezondheidsrisico's in verband met type 2 diabetes zijn immens, en ze hebben de mogelijkheid om de levensverwachting van personen die lijden aan de aandoening sterk verminderen.

Oorzaken

Insulineproductie nodig om de algehele gezondheid van het lichaam te handhaven. Wanneer het lichaam niet voldoende insuline te produceren, is de vertering van voedsel beïnvloed. Tijdens de vertering wordt zetmeel en suikers in de voeding omgezet in glucose en geplaatst in de cellen; dit proces uiteindelijk brandstoffen het lichaam. Echter, wanneer dit proces niet goed uitgevoerd, glucose bouwt in de bloedbaan en cellen niet bekrachtigd. De hoge niveaus van glucose in het bloed veroorzaken schade aan vitale organen en uiteindelijk leiden tot een verhoogd risico op overlijden.

Prevalentie

Type 2 diabetes is meer uitgesproken bij de senioren, Aziatische Amerikanen, Latino's, indianen en Afro-Amerikanen. Een groot deel hiervan is toe te schrijven aan slechte voeding en erfelijkheid. Ondanks de oververtegenwoordiging onder gemeenschappen van kleur en ouderen, hebben de toegenomen populariteit van fastfood, obesitas en sedentaire levensstijl alle rassen en geslachten met een risico op het ontwikkelen van de aandoening geplaatst.

Gezondheid voorwaarden

Type 2 diabetes heeft het potentieel om de gezondheid van een individu teisteren. De aandoening kan leiden tot nierfalen, beroertes, amputaties, hart-en vaatziekten, blindheid en zenuwschade. Zwangere vrouwen met diabetes type 2 over het algemeen last heeft van ernstige complicaties tijdens de zwangerschap, en hun kinderen hebben meer kans om te worden geboren met aangeboren afwijkingen.

Levensverwachting

De levensverwachting voor type 2 diabetes is gebaseerd op een groot aantal individuele factoren, zoals leeftijd bij diagnose, algemene gezondheid en hoe goed de aandoening beheerd. Vanwege het specifieke karakter van deze factoren, is er geen definitieve onderzoek naar de levensverwachting voor alle type 2 diabetici. Studies hebben echter aangetoond dat ongeacht individuele omstandigheden, vanaf het moment van diagnose is 30 procent reductie levensverwachting voor type 2 diabetes.

Onderhoud

Juiste gezondheidsmanagement door dagelijks bloed monitoring, insuline-inname, het eten van een evenwichtige voeding en fysiek actief kan blijven type 2 diabetes onder controle. Type 2 diabetici moeten vermijden van alcohol en niet te roken. Het handhaven van de extremiteiten van het lichaam is ook belangrijk; diabetici moet tijd besteden aan huid- en voetverzorging aan het risico op het ontwikkelen van problemen te verminderen. Het belangrijkste is dat mensen die lijden aan type 2 diabetes moeten zien hun beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg op een regelmatige basis. Regelmatige controles van het risico van goedaardige ziekten ontwikkelen tot ernstige aandoeningen sterk verminderen.

Sommige chirurgische procedures is aangetoond type 2 diabetes helemaal te elimineren. Gastric bypass chirurgie van het gewichtsverlies is zeer effectief in het elimineren van diabetes type 2 bij obese mensen.