Twitchy Eye Syndrome

Twitchy ogen syndroom, ook aangeduid met de medische term blefarospasme, is een onvrijwillige kramp of knipperen van het ooglid. De aandoening kan variƫren van vervelend om het veroorzaken van een kleine verstoring in het gezichtsvermogen als gevolg van de constante spiertrekkingen of knipperen.

Symptomen

Symptomen van zenuwachtig ogen syndroom zijn een trekkende of spasme van het bovenste ooglid en het onderste ooglid en in sommige gevallen beide. De kramp kan onvrijwillige knipperen die visie kan verstoren veroorzaken. Spiertrekkingen normaal stopt tijdens de slaap en kan na het ontwaken weer beginnen met een paar uur. U kunt ook last oogirritatie.

Oorzaken

Oorzaken voor twitchy ogen syndroom kunnen zijn: droge ogen, vermoeidheid, stress, vermoeidheid van de ogen, het hoornvlies letsel en neurologische aandoeningen. Eye spiertrekkingen is vrij algemeen en sommige mensen kan het meer opvalt als ze moe zijn of tijdens een stressvolle gebeurtenis.

Risico

Uw risico stijgt van het verwerven twitchy ogen syndroom als je lange uren te kijken naar een computerscherm werken, niet voldoende rust of slaap te krijgen, en hebben emotionele stress in je leven. Wonen in een droog klimaat met een lage luchtvochtigheid kan bijdragen tot droge ogen en krampen in de oogleden.

Behandelingen

Botox behandeling omvat injecties van botulinum toxine in de oogleden om de spieren van de oogleden verlammen. Myectomy is een chirurgische procedure die zenuwen en spieren verwijderd uit de oogleden en heeft symptomen verbeterd 75-85 procent van de mensen, volgens de National Institutes of Health. Andere behandelingen kan uw arts u adviseren onder meer acupunctuur, chiropractie therapie en hypnose.

Incidentele oog spiertrekkingen kan worden geregeld door het bepalen van de onderliggende oorzaak van het ooglid spasmen. Praat met uw arts als u onder druk of gestrest, en hij kan medicijnen die helpen bij angst en in ruil daarvoor ontheffing spiertrekkingen voorschrijven.

Preventie / Solution

Minor oog spiertrekkingen kunnen worden opgelost door voldoende slaap krijgen of door te ontspannen met rustgevende muziek of het lezen van een boek als je gestresst bent. Neem pauzes van de computer als belasting voor de ogen wordt veroorzaakt door de spasmen, en het gebruik oogdruppels voor droge ogen. Vraag uw oogarts voor het beste type van oogdruppels.