Twee hoofdvormen van urineweginfecties

Twee hoofdvormen van urineweginfecties

Urineweginfecties behoren tot de meest voorkomende van alle infecties die het menselijk lichaam beïnvloeden. In feite zijn er twee hoofdvormen van urineweginfecties die verantwoordelijk zijn voor ongeveer acht miljoen gediagnostiseerde infecties die worden gerapporteerd in de VS elk jaar. Volgens de Universiteit van Pittsburgh Medical Center, de meeste infecties van de urinewegen hebben voor mannen en bijna 50 procent van alle vrouwen zullen een urineweginfectie hebben op een bepaald punt in hun leven.

Wat is een urineweginfectie?

Het menselijk lichaam gebruikt de urinewegen systeem te filteren en te elimineren afval vloeistof. De University of Pittsburgh uiteen dat de delicate bestaande uit de blaas, nieren, ureters en urethra kan raken verstoord door de aanwezigheid van bacteriën. De bacteriën die infecties veroorzaken vaak komt de urinewegen door geslachtsgemeenschap, nierstenen en te lang om de blaas te legen wanneer deze vol wachten.

Upper Tract

Bovenste urinewegen infecties kunnen de nieren en de urineleiders en meestal tot een aandoening die wordt aangeduid als pyelonefritis. Pyelonefritis is een andere term die wordt gebruikt om een ​​te beschrijven "nierinfectie." Volgens Aetna, worden nierinfecties vaak veroorzaakt door bacteriën die de nieren via de bloedbaan is binnengekomen of gereisd in de nier van de blaas.

Lagere Tract

Lagere luchtwegen urinaire infecties zijn infecties van de blaas (cystitis) of infecties van de plasbuis (urethritis). Volgens de Mayo Clinic, zijn blaas infecties veroorzaakt door bacteriën die het blad blaas ontstoken. Infecties van de urethra veroorzaakt door bacteriën die afgelegd vanaf het maagdarmkanaal en anus, en tot in de urethra.

Symptomen

Volgens de New York Times Health Guide, de symptomen die gepaard gaan met een blaasontsteking bevatten vaak een urgentie om te plassen en een pijnlijk brandend gevoel dat plassen begeleidt. Sterk ruikende urine, urine dat is troebel en lichte koorts kan ook tekenen van een blaasontsteking. Infecties die zich hebben verspreid naar andere delen van de urinewegen kunnen symptomen van vermoeidheid, koude rillingen, hoge koorts, verwardheid, buikpijn, misselijkheid en braken veroorzaken.

Behandelingen

Urineweginfecties worden meestal behandeld met antibiotica medicijnen. De National Kidney en Urologic Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) uit te leggen dat het soort antibiotica gekozen voor de behandeling is afhankelijk van welk type bacterie de infectie heeft veroorzaakt. Deze bepaling wordt gewoonlijk bepaald door een urineonderzoek. Milde infecties van de urinewegen vaak op te lossen binnen twee dagen na het nemen van antibiotica, maar meer ernstige gevallen kan intraveneuze therapie toegediend in een ziekenhuis nodig.