Tumor in de bijnierschors

De bijnieren bestaat uit twee kleine piramidevormige klieren die zitten bovenop beide nieren. Deze klieren regelen stress in het lichaam en het lichaam helpen omgaan met situaties. Bijnieren vormen een belangrijk onderdeel in het lichaam van de endocriene (hormonale) systeem.

Schors

De bijnier bestaat uit de adrenale medulla, het binnenste deel dat adrenaline en dopamine, en het buitenste deel genaamd de bijnierschors produceert. De cortex maakt drie hormonen, cortisol, aldolsterone en dehydroepiandrosterone, en controles metabolisme, elektrolytenbalans en geslachtshormonen.

Bijnierschors adenoom

Adenoom goed voor 99 procent van alle bijniertumoren, volgens de American Society of Clinical Oncology. Bijnierschors adenoom is een goedaardige bijnierschors tumor; het meestal veroorzaakt geen symptomen en over het algemeen geen behandeling nodig.

Bijnierschorscarcinoom

De Bijnierschorscarcinoom is een uiterst zeldzame tumor, die de ASC rapporten treft tussen ruwweg vier tot 12 personen in een miljoen. Dit bijnier tumor kan zich uitbreiden naar nabijgelegen organen en kan ertoe leiden dat de bijnierschors aan overmatige hormonen te produceren. Artsen kunnen Bijnierschorscarcinoom behandelen in vrijwel elke fase.

Symptomen

Symptomen van een bijnier tumor onder andere een onverklaarbare verandering in gewicht, hoofdpijn, lage bloeddruk, buikpijn, verandering in libido, acne, overmatige gezicht of lichaam, angst, hartkloppingen en spierzwakte.

Behandeling

Klein adenoom tumoren veroorzaakt geen symptomen eenvoudig waargenomen zonder chirurgie. Chirurgen voeren laparoscopische verwijdering van tumoren kleiner dan 10 mm. Carcinoom kan open chirurgie vereisen. Als laatste redmiddel, laparoscopische verwijdering van beide bijnieren doet zich voor wanneer de ziekte van Cushing of feochromocytoom (bijniermerg tumor) aanwezig is.