Tubular Borst Syndroom

Het hebben van een abnormale borst vorm is zeer verontrustend voor elke vrouw, genante maar niet te spreken. Tubular Borst Syndroom, ook wel Tubereuze borst misvorming, is een aandoening die drastisch uw lichaamsbeeld zelfvertrouwen en kunnen beïnvloeden. Het syndroom wordt algemeen gekenmerkt door kleine, cilindervormige borsten met overbelast tepels. Het corrigeren van de aandoening varieert, afhankelijk van de ernst.

De Feiten

Tubular borst syndroom is een aangeboren misvorming van de borst die zich manifesteert bij het begin van de puberteit. De aandoening wordt voornamelijk veroorzaakt door de onvolledige ontwikkeling van de melkklieren van de borst. Omdat buisvormige borsten zijn relatief zeldzaam, informatie over de aandoening is niet op grote schaal beschikbaar en geen uniforme overeenkomst nog bestaat op de titel van het syndroom is, volgens Dr Walter Erhardt, verleden openbaar onderwijs stoel met de American Society of Plastic Surgeons. Buisvormige borst syndroom wordt vaak aangeduid als "ingesnoerd" of "oval" borsten.

Identificatie

Verschijning van tubulaire borsten varieert in grote lijnen van kleine borsten vernauwing tot ernstige misvorming. Echter, de meeste buisvormige borsten hebben dezelfde belangrijkste kenmerken, waaronder een hogere borst plooi. Afstand tussen de vouw van de tepel is korter, en in plaats van een normale ronde vorm, de borst is smaller. Volgens een november 2000 artikel in Esthetische Plastische Chirurgie, de vorm lijkt vaak op een "zandloper" vorm. Naast de grote, vlezige tepelhoven, meest tubereuze borsten te zitten ook ver uit elkaar, wat resulteert in onnatuurlijk breed decollete.

Soorten

Volgens het medisch handboek, Plastische en Reconstructieve Chirurgie van de Borst, de ernst van de aandoening is ingedeeld in drie primaire kwaliteiten. A graad 1 misvorming invloed op de middelste gedeelte van de borst. Een graad 2 heeft invloed op de onderste deel van de borst, en de hoogste graad van ernst, een Grade 3, van invloed op de gehele borst.

Preventie / Oplossing

Geen standaardprocedure voor chirurgische correctie bestaat als het gaat om het corrigeren van Tubular Borst Syndroom. Geschikte procedures zijn afhankelijk van elk individueel geval. In de meeste gevallen, aldus Erhardt, chirurgie begint met een reeks van radiale sneden in de borst. De incisies geven het gebied een kans om haar vernauwing vrijgeven of ontvouwen. Chirurgen laat de plooi en vermindering van de grootte van de tepel. Vaak moeten implantaten worden gebruikt als er niet voldoende borstweefsel bestaat uitbreken de borstwand.

Overwegingen

Vanwege de ernstige ontwikkelings-en psychologische gevolgen voor de jonge vrouwen die lijden aan buisvormige borsten, het aanpakken van corrigerende operatie opties terwijl de patiënt in haar vroege tienerjaren is over het algemeen aanvaardbaar, volgens Plastische en Reconstructieve Chirurgie van de Borst. Als vrouw verder ontwikkelt of geeft geboorte, Erhardt voegt eraan toe dat corrigerende operatie alternatieven zouden moeten worden herbekeken in latere jaren. Esthetische chirurgie ook niet noodzakelijkerwijs betekent borst functie kan worden gecorrigeerd, als problematisch. Tubulaire borsten kon beïnvloeden borstvoeding en melkproductie, afhankelijk van de conditie ernst.