Tuberculose Informatie voor Kids

Tuberculose Informatie voor Kids

Tuberculose is een ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Mycobacterium tuberculosis. Wetenschappers ontdekten de eerste drugs om de behandeling van tuberculose in de jaren 1940 en tot die tijd, tuberculose was de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten. Tuberculose is zeer besmettelijk en kan een deel van uw lichaam aan te vallen, maar tast meestal de longen. Kinderen blootgesteld aan de ziekte kan binnen twee tot 10 weken de symptomen zich ontwikkelen en kunnen alleen een tuberculose-infectie, het tonen geen symptomen, of de full-blown ziekte tuberculose. Beide vereisen onmiddellijke medische aandacht.

Symptomen

Kinderen die primaire longtuberculose, de eerste infectie van tuberculose, kan een positieve huidtest hebben, maar zal geen symptomen vertonen of misselijk en kan de ziekte zich niet verspreiden naar anderen. X-stralen uitgevoerd op de borst meestal niet-infectie. In zeldzame gevallen kunnen zij een lichte hoest en mogelijk gezwollen lymfeklieren hebben. Ze doen riskeren later ontwikkelen van de full-blown ziekte als ze niet preventieve therapie en behandeling. Kinderen die de ziekte tuberculose ontwikkelen kunnen variërende symptomen afhankelijk van waar de bacteriën groeien. De longen zijn de meest voorkomende groei zicht, en tuberculose in de longen zal leiden tot pijn in de borst, een zware hoest die duurt meer dan twee weken, en hoesten dat bloed en slijm produceert. Bijkomende symptomen van tuberculose bij kinderen kunnen zijn: koorts, koude rillingen, nachtelijk zweten, zwakte, vermoeidheid en een gevoel van lusteloosheid, gewichtsverlies en verlies van eetlust.

Behandeling

Uw kinderarts kan uw kind nodig om te worden opgenomen in het ziekenhuis voor evaluatie na een positieve tuberculose diagnose. Oudere kinderen kunnen worden behandeld als poliklinische patiënten, die orale medicatie en wordt thuis verzorgd. Behandeling van tuberculose kan het gebruik van drie of meer soorten medicijnen op lange termijn omvatten en duurt meestal zes tot 12 maanden in beslag, afhankelijk van de weerstand van de ziekte aan het immuunsysteem van uw kind.

Preventie / Solution

De beste manier om kinderen te voorkomen van het krijgen van tuberculose is om ze weg te houden van iemand die besmet zijn met de ziekte. Populaties meer kans om de ziekte te verspreiden onder andere gevangenis populatie, daklozen en mensen die besmet zijn met HIV.

Misvattingen

Kinderen met tuberculose-infecties zijn niet zo besmettelijk als volwassenen die besmet zijn. Kinderen niet zoveel hoesten en vaak kleinere long laesies vergeleken met volwassenen. Als uw kind is gediagnosticeerd met tuberculose, is het nog steeds een goed idee om alle preventieve maatregelen te nemen om verspreiding van de ziekte, ondanks de kans dat ze niet zo besmettelijk als volwassenen.

Overwegingen

Tuberculose-infecties in de longen veroorzaken cavitaire laesies die zichtbaar door de borst X-stralen zijn. De ziekte kan ook infecties in kindertehuizen botten, gewrichten en oren veroorzaken en meningitis zelfs infecties. Omdat tuberculose aanvallen mensen met een zwak immuunsysteem, kinderen die positief voor tuberculose te testen moet ook worden getest op HIV.